Ana SayfaGüncel‘Sokak Akademisi’nden Gülmen ve Özakça’ya dayanışma ziyareti

‘Sokak Akademisi’nden Gülmen ve Özakça’ya dayanışma ziyareti

HABER MERKEZİ – KHK’lerle ihraç edilen akademisyenler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya dayanışma ziyaretinde bulunarak ‘direniş’ mesajı verildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edildikten sonra “Üniversiteler duvarlardan ibaret değildir” sloganı ile her hafta Ankara’nın farklı semtlerinde açık alanda ders veren ‘Sokak Akademisi’, bu hafta işlerini geri isteyen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’yı Yüksel Caddesi’nde ziyaret etti.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, “İşimizi, ekmeğimizi istiyoruz” talebiyle 25 gündür açlık grevinde bulunmakta.

‘Sokak Akademisi’nin ders tahtasına bu hafta, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın isimlerinin yanı sıra, büyük harflerle “Direniş” yazıldı.

Ziyarette bulunan akademisyenler, “Çok cümle kurmaya gerek yok. Söz direnenlerindir” diyerek, dayanışma mesajı verdi.

‘Sokak Akademisi’

‘Sokak Akademisi’, Olağanüstü hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri ile meslekten ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenlerin başlattığı ve eğitim alanlarının sadece binalarla sınırlı olmadığını göstermek amacı taşıyan bir etkinlik.

İhraçlar

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ların beşi ile 112 üniversiteden toplam 4811 akademisyen ihraç edildi.

Yayımlanan son KHK ile 330 akademisyen meslekten ihraç edilirken en fazla ihracın yaşandığı yer ise Ankara Üniversitesi oldu.