Ana SayfaGüncelTiyatrocu Ergün Işıldar yaşamını yitirdi

Tiyatrocu Ergün Işıldar yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Ergün Işıldar, yaşamını yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından olan Ergün Işıldar, hayatını kaybetti.

Şehir tiyatrolarından Işıldar’ın ölümüyle ilgili şu açıklama yapıldı:

Değerli sanatçılarımızdan Ergün Işıldar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı dileriz.

Işıldar’ın cenazesi, 2 Mayıs 2017 Salı günü saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Ergün Işıldar hakkında

Sanat hayatı boyunca yönetmen, çevirmen, sahne ve kostüm tasarımı ve oyunculuk yapan Işıldar, İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Liselerarası Şenliği ve İLTÖ Şenliği ile Turgut Özakman’ın “Ocak” isimli oyunuyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve “En İyi Dekor” ödülü aldı.

Işıldar’ın oynadığı ve yönettiği oyunlar şöyle:

‘Kısasa Kısas’ (1976), ‘Düğün Ya Da Davul’ (1976), ‘Sabahat’ (1976), ‘Kendini Yazan Şarkı’ (1976), ‘Bir Şeftali Bin Şeftali’ (1976), ‘Sakarca’ (1977), ‘Kurtuluş Savaşından Müzikli Belgeler’ (1977), ‘Eşeğin Gölgesi’ (1977), ‘Corıolanus’ (1977), ‘Kafatası’ (1977), ‘Marat-Sade’ (1978), ‘Hoşu’nun Utancı’ (1978), ‘Bahar Noktası’ (1980), ‘Deli Eder İnsanı Bu Dünya’ (1989) ile Şehir Tiyatroları’na döndükten sonra ‘Sevimli Hayalet’, ‘Altı Derece Uzak’, ‘Barışa Şans Verin’, ‘Altın Post Projesi’, ‘Müfettiş’, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, ‘Misyon’ (Çevirmen-Yönetmen Yard.), ‘Metro Canavarı’, ‘Aslana Benzer’, ‘Benim Küçük Yıldızım’, ‘Kuyruklu Yıldız Altında’, ‘Meraki’, ‘Macbeth’, ‘Hasır Şapka’, ‘İhtiras Tramvayı’, ‘Leyla İle Mecnun’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’, ‘İlk Evlilik’ (Yönetmen), ‘Tahteravallide Üç Kişi’ (Yönetmen), ‘Belden Aşağı Vurmak’ (Yönetmen), ‘Eskici Dükkânı’ (Yönetmen), ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye’  (Yönetmen), ‘Gizli Oturum’ (Yönetmen)