Ana SayfaDünya‘Trump’ın Erdoğan’ı araması referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmiyor’

‘Trump’ın Erdoğan’ı araması referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmiyor’

HABER MERKEZİ – Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla aramasının referandum sonucunu kabul ettiği anlamına gelmediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı referandum sonuçlarından dolayı tebrik ettiği haberlerine ilişkin Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Sarah Huckabee Sanders, Trump ve basın mensuplarıyla Airforce 1 uçağıyla Wisconsin’e seyahat halindeyken bir basın toplantısı düzenledi.

Sanders, 16 Nisan’daki referandumun ardından Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Beyaz Saray sözcüsü, Trump’ın Erdoğan’ı aramasının esas nedeninin ortak NATO çıkarları ve Suriye üzerine konuşmak olduğunu belirtti.

Trump’ın Türkiye’deki demokrasiden kaygılı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Sanders, şunları söyledi:

Biz demokrasiyi teşvik etmek istiyoruz. Başkan’ın dünkü telefon görüşmesi, Suriye gibi, birlikte çalışabileceğimiz konuları konuşmak amacıyla yapıldı.

“Bu, Erdoğan’ın tartışmalı bir seçimle gücünü artırmasına destek anlamına gelmiyor mu?” sorusunu, “Ben öyle düşünmüyorum, görüşmenin amacı bu değildi” diyerek yanıtlayan Sanders, Pazartesi günü referanduma dair ön raporunu yayınlayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) nihai raporunun bekleneceğini de söyledi:

Onlar bu konuda en iyi uzmanlığa sahip. Onların her şeyi yapıp nihai raporlarında bir karara varmalarını istiyoruz.