Ana SayfaGüncelTSK’den Şengal ve Rojava’ya bombardıman: 20 YPG’li, bir YBŞ’li ve 5 Peşmerge yaşamını yitirdi

TSK’den Şengal ve Rojava’ya bombardıman: 20 YPG’li, bir YBŞ’li ve 5 Peşmerge yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – TSK’ye ait savaş uçakları Şengal ve Rojava’daki Derik kentini bombaladı. Rojava’ya yönelik bombardımanda 20 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği açıklanırken, Şengal’de ise 1 YBŞ savaşçısı ile 5 Peşmerge’nin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları, Şengal ve Rojava’ya hava saldırısı düzenledi.

Şengal ve Suriye’nin Rojava bölgesine bağlı Derik kentinin Qereçox bölgelerine yönelik hava saldırısında yaşamını yitirenlerin ve yaralananların olduğu bildirildi.

Bombardımanlarda Şengal’in Çira Radyosu ve Rojava’nın Sesi Radyosu binaları da hedef alındı.

Bombardımanın ardından TSK’den, Peşmerge Bakanlığı’ndan, YPG ve YBŞ’den açıklamalar geldi.

TSK’nin açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00’de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur.

20 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi, 18 yaralı

YPG Sözcüsü Redur Xelil hava saldırısı sonucu 20 YPG üyesinin yaşamını yitirdiğini ve 18’inin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu da belirtildi.

Xelil, merkezde ve sivillere ait evlerde maddi hasarın meydana geldiğini bildirdi.

1 YBŞ’li, 5 Peşmerge hayatını kaybetti

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Mazlum Şengali ise saldırıda 1 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 1 YBŞ’linin yaralandığını bildirdi.

YBŞ Komutanı Şengali, saldırıda peşmergelerin konumlandığı alanların da hedef alındığını ve 5 peşmergenin yaşamını yitirdiğini, 9 peşmergenin de yaralandığını söyledi. Şengali’nin açıklaması Peşmerge Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Öte yandan Şengali, saldırıda sivillerin de hedef alındığını ve konuya ilişkin önümüzdeki saatlerde detaylı açıklama yapacaklarını belirtti.