Ana SayfaGüncelTÜSİAD Başkanı: Referandum üzerinde oluşan şüphe, seçim sonuçlarından bile önemli

TÜSİAD Başkanı: Referandum üzerinde oluşan şüphe, seçim sonuçlarından bile önemli

HABER MERKEZİ – TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, referandumdaki şaibe tartışmalarına ilişkin “Üzerinde oluşan şüphe, seçim sonuçlarından bile önemli olacak. Maalesef böyle bir mirasa sahip olduk” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, 16 Nisan’da yapılana anayasa değişikliği referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen 72. Ege Toplantısı’nda konuşan Bilecik, “Bu konuda karnemiz son derece iyiydi, tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin zedelenmesi maalesef üzücü oldu. Üzerinde oluşan şüphe, seçim sonuçlarından bile önemli olacak. Maalesef böyle bir mirasa sahip olduk” dedi.

Referandum üzerindeki şaibe tartışmalarına değinen Bilecik’in konuşmasından öne çıkan kısım şöyle:

Seçim güvenliği, işleyen bir demokrasinin olmazsa olmaz bir koşuludur. Türkiye’nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birininin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi, üzücü oldu. Daha önümüzde onlarca seçim olacak. Ama üzerinde oluşan şüphe, seçim sonuçlarından bile önemli olacak. Maalesef böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar.

16 Nisan’da TÜSİAD, reform çağrısı yapmıştı

‘Başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu sandıklarının tamamı açılmadan TÜSİAD, reform çağrısı yapmıştı.

TÜSİAD, rekabet koşullarında hukuk, demokrasi ve özgürlükler konusunda adım atılmasını istediği bir açıklama yapmıştı.

  TÜSİAD referandum sonuçlarını beklemeden ‘reform’ çağrısı yaptı