Ana SayfaDünyaUluslararası Af Örgütü’nden Çeçenistan’daki eşcinseller için imza kampanyası

Uluslararası Af Örgütü’nden Çeçenistan’daki eşcinseller için imza kampanyası

HABER MERKEZİ – Uluslararası Af Örgütü, Çeçenistan’da polis tarafından gözaltına alınarak işkenceye maruz kalan ve öldürülen eşcinsel erkekler için acil eylem çağrısı yaptı.

Rusyalı LGBT’ler, Çeçenistan’da eşcinsel erkeklere yönelik bir operasyon düzenlediğini ve bu kapsamda 100’den fazla kişinin polislerce gözaltına alınıp işkence edildiğini ve aralarından 3’ünün öldürüldüğünü duyurmuştu.

  Çeçenistan'da eşcinsellere 'gözaltı ve işkence' iddiası

Uluslararası Af Örgütü eşcinsel erkeklere uygulanan bu baskı ve işkence politikalarına ilişkin bir imza kampanyası başlattı.

‘Suçlular adalet önüne getirilmeli’

Rusya Araştırma Komitesi ve Çeçenistan Cumhuriyeti Araştırma Komitesi Yürütücü Başkanı’na dönük başlatılan imza kampanyasında şu ifadeler yer aldı:

Ülke içindeki güvenilir kaynaklara göre Çeçenya’da eşcinsel olduğuna inanılan yüzden fazla erkek kaçırılıyor, işkenceye uğruyor ve hatta öldürülüyor. Size uluslararası hukuk uyarında ayrımcılığı önleme ve nefret suçlarını cezalandırma yükümlülükleri olduğunu hatırlatıyorum.

Sizi, Çeçenya’da eşcinsel olduğu düşünülen erkeklerin kaçırıldığına ve öldürüldüğüne dair bildirimleri derhal, etkili ve kapsamlı bir şekilde soruşturmaya, bu suçları işleyenlerin ya da suça dahil olanların adalet önüne getirilmesini ve cinsel yönelimi nedeniyle tehlike altında olan herkesin güvenliğinin sağlanması için tüm adımları derhal atmaya çağırıyorum. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen ayrımcı tüm yorumlar en güçlü şekilde kınanmalıdır.

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.