Ana SayfaGüncelÜmit Özdağ’dan ‘yeni parti kurulacak’ iddialarına yanıt

Ümit Özdağ’dan ‘yeni parti kurulacak’ iddialarına yanıt

HABER MERKEZİ – MHP’den ihraç edilen Ümit Özdağ, yeni parti kuracağı yönündeki iddiaları yanıtladı. Özdağ, konuya dair “iştişareler devam ediyor” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP), ihraç edilen Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Halk Tv’de katıldığı bir programda referandum, dış politika ve yeni parti kurulacağı yönündeki iddialar üzerine açıklamalar yaptı.

Özdağ, yeni parti kurulup kurulmayacağı ile ilgili soruya “istişareler devam ediyor” şeklinde cevap verdi.

“Finans kriziyle karşı karşıya kalacağız”

Türkiye’nin Almanya ile olan ilişkisini değerlendiren Özdağ şunları söyledi:

Almanya’dan bir ekonomik yardım istenmiş. Bundan daha 1 ay önce nasyonel sosyalist olmakla suçladınız, bugün dönüp ‘ekonomik yardım yap’ derseniz bunu kendi kitlenize nasıl izah edeceksiniz? Hani Başkanlığı desteklemiyordu, hani Türkiye’nin gelişmesine karşıydı? Bir finans kriziyle de karşı karşıya kalacağız gibi görünüyor.

“Şaibeli ve kirli bir referandum”

“Bu şaibeli ve kirli bir referandumdur” diyen Özdağ Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tartışmalı sonuçlarına ilişkin şöyle konuştu:

Ve bu referandumun kirli olmasının önünü açan YSK yöneticilerinin hepsi adalet önünde hesap verecektir. YSK, TBMM’nin yerini işgal etmiştir. YSK, aldığı kararla Türk halkına ihanet etmiştir. Nasıl bakacaksınız Türk halkının yüzüne? Biz Türk milliyetçileri olarak istişare toplantılarımıza başladık. Yurdun değişik yerlerinde bu toplantılar devam ediyor. Sonuçta istişarelerimiz neticesinde biz nasıl 16 Nisan’dan önceki süreçte gerçekleştirdiğimiz mücadelemizi nasıl verdiysek bundan sonra da aynı başarılı mücadeleyi belirli bir zemine oturtarak devam edeceğiz.

“‘Hayır’ diyenlere teşekkür etmek istiyorum”

Özdağ 2018’de bir seçim olacağının sinyalini verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Erdoğan’ın kullandığı bütün kavgacı dile rağmen ne ‘evet’ diyenler ne ‘hayır’ diyenler çatışma içerisine girmedi. Bu yüzden ‘evet’ diyenlere de ‘hayır’ diyenlere de teşekkür ediyorum. YSK başaramadı ama halkımız başardı. Öte yandan ‘hayır’ diyen yurttaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Olağanüstü şartlarda, teröristlikle suçlandıkları bir ortamda büyük bir demokratik davranış gösterdiler ve oylarına sahip çıktılar. Ama yapamayacakları bir şey vardı o da YSK’nin yaptığını düşünmek. Onu da kimse düşünemedi zaten. 2018 baharında veya yazında baskım seçim olabilir.