Ana SayfaGüncelVan’da bir okul: Öğretmen öğrencilere ‘JÖH’ ve ‘PÖH’ kısaltması yazdırdı

Van’da bir okul: Öğretmen öğrencilere ‘JÖH’ ve ‘PÖH’ kısaltması yazdırdı

HABER MERKEZİ – Van’da bir okulda Türkçe öğretmeni Jandarma ve Polis Özel Harekat’ın kısaltmaları olan ‘JÖH’ ve ‘PÖH’ü derste öğrencilere yazdırması tepkilere neden oldu.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan Abdülhamit Han Ortaokulu’nda, Türkçe öğretmenlerinin Yazım Kuralları dersinde öğrencilerin defterine Jandarma ve Polis Özel Harekat’ın gibi kısaltmaları anlatırken “JÖH” ve “PÖH” gibi kısaltmalar yazdırdı.

Örneklerde ise öğretmenler, “MGK’nın gündemi çok özel” şeklinde yazılar yazdırdı.

Öğretmenlerin bu yazıları yazdırması üzerine öğrenciler durumu velilerine ilettiler. Bunun üzerine veliler okul idaresine şikayette bulundu.

Konuyla ilgili Duvar’dan Vecdi Erbay’a konuşan okul idaresi yetkilileri ise kendilerinin basına bilgi verme yetkisine sahip olmadıklarını belirterek, sadece “Olayla ilgili inceleme devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Velilerin tepkisi üzerine hakkında inceleme başlatılan öğretmenin sosyal medya hesabından da benzer paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Van Haber gazetesinden Oktay Candemir’in haberine göre Türkçe öğretmeninin, JÖH ve PÖH’ün yanısıra Milli Güvenlik Kurulu (MGM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gibi askeri kurumlara atıfta bulunduğu da ortaya çıktı.