Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | En büyük çınar bir tohumdu

YAŞAM EYLEMİ | En büyük çınar bir tohumdu

Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi.

[Edgar Allen Poe]


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese,

Haftasonu iki gün boyunca keyfince yaşadıktan sonra pazartesi sevimsiz olabilir. Yataktan çıkmak için epey çabalamak gerekebilir. Böyle zamanlarda bir taraftan çaresizlik içindeyken diğer taraftan da kendinizi yermemeye dikkat edin. Herkese ve her şeye saygı gösterirken, kendi tutumunuza da saygı göstermeli ve o anda olanın yaşanmasına izin vermelisiniz.

Zaman tanımalı, anlamaya çalışmalı ve sonra “ne yaparsam iyi hissederim?” diye sorup cevabına uygun hareket etmelisiniz. Belki yataktan çıkmadan önce yorganı kafanıza kadar çekip bir süre orada kalmalısınız. Ve bu gizli sığınaktan çıkmak için küçük bir hikaye yazabilirsiniz. Dışarıda sizi merakla ve sevgiyle bekleyen kimler var?

Mesela yüzlerce kişiye vereceğiniz konser öncesinde kuliste hazırlanıyor olabilir misiniz? Ya da kalenizi savunmak için düşmanlarınızla savaşmak üzere kılıcını bileyen biri olabilir misiniz? Harika sululukta ve olgunlukta domatesleri yetiştiren bir çiftçi olabilir misiniz ve bu domatesleri almak için kapıda bekleyenler olabilir mi? Hep diyorum ya biraz çocuk gibi olmaya ihtiyacımız var. Kendimizi anlamaya, tanımaya ve hayatın akışında uyum içinde olabilmek için hikayemizi bulup sorular sormaya ihtiyacımız var. Aynı soruyu dışarıya çıkmak üzere evin kapısını açmadan önce de düşünebilirsiniz.