Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Yaratıcılık bulaşıcıdır

YAŞAM EYLEMİ | Yaratıcılık bulaşıcıdır

Yaratıcılık bulaşıcıdır. Onu bulaştırın!

Albert Einstein


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese.

Eminim hepinizin, ailelerininiz dışında görüştüğü arkadaşları vardır diye düşünüyorum. Erkeklerin maç izlemek için kadınların belki sadece sohbet için buluştukları işten güçten ayrı daha dolaysız ve sevgi temelli bir klan belki.

Birkaç zamandan beri aklımda dolanan şu, böylesi gruplar birbirleriyle olan alış verişlerini bir adım öteye taşıyıp yaratıcılıkla coşan, sevgiyle çoğalan ve belki yepyeni kapıları açanlar neden olmasınlar ki. Dün bizim sitemizdeki bir haber bu düşüncelerimi destekler nitelikteydi. Atlas Köyü Kadın Dayanışma Derneği yaptığı ısırganlı ekmeği satmaya başlamışlar. Siz grubunuzu bir derneğe dönüştürmek zorunda değilsiniz elbette. Ama hayat bu ve sürekli, hiç durmayan bir değişimden ibaret. Apartman komşunuzla kahve sohbetiniz neden ebru yapım atölyesine dönüşmesin ki. Ya da yemek tarifi paylaşımları neden bir kitaba, bir mutfağa dönüşmesin ki… Mutfak dedim diye çok büyük paralar pullar gelmesin aklınıza. Artık pek çok kişi üretimini evde yapıyor. Evde ders veren, yemek yapan hatta tiyatro ya da dans gösterisi yapan farklı kişileri tanıma şansım oldu, tabi büyük bir mutlulukla.

Diyeceğim o ki oyalanmak için ya da sadece sevdiğiniz için yaptıklarınız, sevdiklerinizle ürettiğiniz bir alana dönüşebilir ve kendi küçük klanınızın sesi dünyaları aşabilir.