Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Yıldızlara uzanır başım

YAŞAM EYLEMİ | Yıldızlara uzanır başım


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese,

Arada sırada hatırlamayı ve hatırlatmayı seviyorum ki iyice içimize kadar işlesin bu daha yeni hareket kalıbı. Bugün hatırlamanızı istediğim eylem doğru duruş yani doğru postür.

Ayak tabanınız tam olarak yerde olsun tüm parmaklar ve küçük parmağınız dahil. Ayaklarınızın altında çıkan kökler olduğunu hayal edin o kökler sizi yeryüzüne bağlasın. Şimdi başınıza dikkatinizi verin. Başınızın tam tepe noktasında bağlı bir uçan balon hayal edin. O uçan balon da sizi gökyüzüne bağlasın. Yerle gök arasında bağlantılarınızı kopardadan durduğunuzda bile en az 1 cm. Uzuyor olabilirsiniz, dert edenler bunu bir düşünsün.

Sıra geldi beden parçalarımızın çizilişine. Omuzlarınızı biraz hareket ettirdikten sonra birden bırakın ve kalın. Olması gereken yeni onlar biliyorlar. Siz dik durmak adına geriye doğru atıp göğsünüzü şişirmeyin ve öne doğru ittirip saklanmayın yeter. Ve göğsünüzden aşağıya bir şelalenin döküldüğünü hayal edin. Sırada pelvisiniz var yani kalça bölgeniz. O bölge içinse tam altınızda bir sepet dolusu meyve hayal etmeniz sizi doğru yere çekebilir. O meyve sepeti ise duruşunuz sırasınca hiç yamulmamalı. Bakışlarınız ileride, elleriniz serbest, başınız ve başınızın arkası rahat aynı zamanda nefesiniz içinizde rahatça dolaşıyor ve karnınız nefesinizle doluyor olmalı.

Doğru duruş, iskelet sisteminizi oldukça etkiler. Sırt ağrıları ve fıtıklar, nefesin dolaşımı gibi pek çok rahatsızlığın sebebi olabilir. Sadece ayakta ve dururken değil yürürken ve otururken de bu duruşu hatırlamalısınız. Emin olun ruhsal durumunuz da bundan etkilenecektir. Ve son olarak arada sırada iskeletimizi rahatlatmak için yüzmek harika bir spordur. Lütfen hayatta kendinize yer açın. Tüm koşuşturmalı işleriniz bittikten sonra kendinize vakit ayıramazsınız.

İyi hafta sonları diliyorum herkese…