Ana SayfaGüncelYenikapı’daki ‘Evet’ mitinginde Erdoğan’dan ‘idam’ sözü

Yenikapı’daki ‘Evet’ mitinginde Erdoğan’dan ‘idam’ sözü

HABER MERKEZİ – Yenikapı’daki ‘Evet’ mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idamla ilgili olarak  “16 Nisan’da sandıktan çıkacak her ‘evet’ onun da yolunu açacaktır” dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi: “Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Yenikapı’daki ‘Evet’ mitinginde konuştu.

“İstanbul Buluşması” adlı mitingde ilkin Erdoğan açıklamalarda bulundu.

“İstanbul 16 Nisan’da öyle bir ‘evet’ demeli ki 99 yıl önce bu mübarek şehri ayaklarıyla kirletenlerden başlayarak Türkiye’ye, Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsinin de yüreği titremeli” diye konuşan Erdoğan, Türkiye’de ‘devrim gerçekleştirildiğini’ savundu:

Kısa sürede öyle bir devrim gerçekleştirdik ki bizi küçümseyenlerin hepsi mahcup olarak baktı, Batı bile ne dedi; ‘Sessiz devrim.’ dedi. Şimdi o ‘sessiz devrim’ diyenler kudurdular. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz inançla, kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

Erdoğan konuşmasında hayata geçirilecek olan ‘başkanlık sistemi’nin geçmişteki liderlerin de özlemi olduğunu ifade etti:

16 Nisan’da yaptığımız iş, Amerika’yı yeniden keşfetmek değil. 16 Nisan’da merhum Özal’dan Demirel’e, Türkeş’ten Erbakan’a, Yazıcıoğlu’na kadar tüm liderlerin özlemi olan bir değişimi hayata geçiriyoruz. Tek fark; onların uygun şartları bulup bu değişimi başlatamamış olmaları, bizim ise bu adımı atmış bulunmamızdır. Elbette bu adımı atmak bizim için de kolay olmadı. Çok zor şartlar geçirdik. 2002 yılının kasımından beri ne zaman ülkemizin geleceği için önemli bir projeyi hayata geçirmeye kalksak her defasında birileri ortalığı toz dumana karıştırdı.

İdam talebi konusunda kanaatinin bilindiğini de belirten Erdoğan, “16 Nisan’da sandıktan çıkacak her ‘evet’ onun da yolunu açacaktır” dedi.

Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: Neden Yenikapı’daki mitinge katıldı?

Yenikapı’daki mitingde Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözlerine tepki gösterdi:

Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki ’15 Temmuz kontrollü bir darbedir.’ Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?