Ana SayfaGüncelYıldırım: Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım, vatandaşa saygısızlık

Yıldırım: Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım, vatandaşa saygısızlık

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, elinde anket sonuçları olduğunu ancak bunları açıklamayacağını söyledi. Yıldırım “Çünkü gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan’da sandığa gidip vereceği oylardır” diye konuştu.

Referanduma sayılı günler kala birçok ankette ‘Hayır’ önde görülürken, Başbakan Binali Yıldırım’dan da bir ‘anket’ açıklaması geldi.

Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında konuşan Yıldırım, elinde anket sonuçları olduğunu belirtirken bunu açıklamaktan imtina etti.

“Anket sonuçları var ama tabii paylaşmayacağım” diyen Yıldırım, bunun gerekçesini ise şöyle izah etti:

Ben vatandaşlarımıza saygısızlık olarak görüyorum çünkü gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan’da sandığa gidip vereceği oylardır. Ondan önce tahmin yapılabilir, çalışma alanlarını, nereye yoğunlaşmak gerektiğini anlamak için çalışmaları partimiz, çeşitli STK’lar yapıyor ama benim bir prensibim var anketlere inanırım ancak kendim yaparsam, Allah’a şükür biz rahatız, bir problem yok.

Vatandaşımız bugüne kadar hiç yanlış yapmadı, biz de yanlış yapmadığımıza inanıyoruz. Bu yaptığımız değişiklik MHP ile beraber eminim ki vatandaşımız tarafından da oylanacak. ‘Evet’ oylarıyla bu halk oylaması 16 Nisan’da sonuçlanmış olacak.

  Referandum anketi: AKP'nin 'en çok oy aldığı illerde' de 'Hayır' önde



Önceki Haber
Ah! Kosmos ve Mabel Matiz düeti: 'Mavi' için çekilen klip yayınlandı
Sonraki Haber
Çorlu'da 'Hayır' çalışması yapanlara 'Hain' diyerek saldırdılar