Ana SayfaGüncelYıldırım ‘kabine değişikliğinin’ sinyalini verdi: ‘Kan tazelemek demokrasinin gereğidir’

Yıldırım ‘kabine değişikliğinin’ sinyalini verdi: ‘Kan tazelemek demokrasinin gereğidir’

HABER MERKEZİ – Referandumdan sonra gündeme getirilen kabine değişikliği sinyalini veren Başbakan Yıldırım, “Şartlar oluştuğunda Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde bakanlarda değişikliğe gidilebilir. Bakanlar Kurulu’nda kan tazelemek demokrasinin gereğidir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım gündemdeki konu başlıklarına dair Bloomberg International’a konuştu.

Yıldırım, anayasa değişikliğinin 3 Kasım 2019’da tamamlanacağını, bu tarihte yapılacak genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin” devreye gireceğini söyledi.

Referandumun resmi sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bazı değişikliklere gidileceğini belirten Yıldırım şunları söyledi:

Halk oylamasının resmi sonuçlarının açıklanmasıyla bazı konular yürürlüğe girecek, bunlardan biri Cumhurbaşkanımızın partiyle ilişiğinin tekrar kurulması. Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması için de engel kalmıyor, bu tabii kendi arzusudur.

Referandum sonrası gündeme gelen kabine değişikliğine dair de açıklamada bulunan Yıldırım, kabine değişikliğinin sinyalini vererek şöyle konuştu:

Şartlar oluştuğunda, ihtiyaç olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir, bunu da sayın Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz. İsimler, kimin gelip kimin gideceği hakkında konuşmam doğru olmaz. Zaman zaman kabineye taze kan vermek demokrasinin gerekliliğidir.