Ana SayfaGüncelYıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır

Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “YSK’yi protesto etmenin ‘hak olduğunu’” ve ortak mücadele çağrısına ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YSK’yi protesto etmenin ‘hak olduğunu’” ve ortak mücadele çağrısına ilişkin açıklamalar yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, “İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, AKP’nin gündeminde olağanüstü kongrenin söz konusu olmadığını da söyledi.

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçimler YSK’nın sevk ve idaresinde yönetiminde gerçekleşmiştir. Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 51.41 evet yüzde 48.59 da hayır oyları çıkmıştır. Dolayısıyla anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasında sonuç evet olarak tecelli etmiştir halkın kararı nettir sonuç evettir.

Gerek ana muhalefet partisi gerek siyasi partiler vatandaşa bu değişikliğinde leyhine aleyhine bütün imkanları kullanarak anlatmışlardır.

Yapılan bu itirazlar Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) değerlendirmesi sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bizim onun üzerine bir laf söylememiz yanlış olur. Bizim işimiz değildir, biz görevimizi yaptık, sandığı milletin önüne getirdik ve milletin kararını vermesini sağladık.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt

İnsanları sokağa davet etmek yanlıştır. Ana muhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu hareket etmesini bekliyoruz. Sonuçları tanımayacağız tarzında talihsiz bir beyanı olmuştur.

‘Olağanüstü kongre söz konusu değil’

Seçimlerin resmen YSK tarafından ilan edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımızın partisi ile ilişiği tekrar yasal olarak kurulabilecek AK Parti’ye girebilecek. Biz de kurucusu olduğu partiye katılması için gerekeni yapcağız. AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumunda.

İlçelerimizden, illerden başlayarak bu yıl içerisinde, bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileyeceğiz. Bir kan tazelemesi, heyecan tazelemesi yapacağız. 2018’de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. Ondan sonra da 2019 Mart yerel seçimleri, 3 Kasım 2019 birleştirilmiş Meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Olağanüstü kongre söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın partimize katılması işi hemen olacak.

Kılıçdaroğlu: YSK’yi protesto etmek haktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’nin mühürsüz zarf ve oy pusulalarının kabulüne itiraz yollarının tıkanması durumunda anayasa değişikliğini ‘gayrı meşru sayacaklarını’ söyledi.

‘Ortak mücadele’ çağrısı yapan CHP lideri, YSK’yi protesto etmenin hak olduğunu da vurguladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir. Protesto etmeye de hakları vardır. Eğer hukukun üstünlüğü kavramı varsa, bu karar çok önemliyse ve bu kavramın evrensel bir değeri varsa hiç kimse bu kavramı yerle bir edemez.

  'Ortak mücadele' çağrısı yapan Kılıçdaroğlu: YSK'nin kararı her kesim tarafından protesto edilmeli