Ana SayfaGüncelYSK’den ‘evet mührü’ açıklaması

YSK’den ‘evet mührü’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Reyhanlı’da ‘tercih’ yerine ‘evet’ yazılı mühür kullanılarak oy verilmesine ilişkin açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, “O oyların da geçerli kabul edilmesine karar verdik” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Hatay Reyhanlı’da ‘tercih’ yerine ‘evet’ yazılı mühür kullanılarak oy verilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Güven, “O oyların da geçerli kabul edilmesine karar verdik” dedi.

‘Evet’ mühürü kullanılarak verilen oylara ilişkin açıklamada bulunan

Güven, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Yüksek Kurul, vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden ‘TERCİH’ mührü yerine ‘EVET’ mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. Bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. Yüksek Kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır.

Ne oldu?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde referandum için kurulan 159 sandığın bazısında, seçim başladıktan sonra oy pusulalarına basılan mühürde ‘Evet’ yazdığı ortaya çıktı.

Olayın İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmesinin ardından  ‘Evet’ yazan mühürler toplatılarak yerine  ‘Tercih’ yazan mühür dağıtıldı.

Oy verme işlemi, üzerinde ‘Tercih’ yazan mühürlerin dağıtılmasıyla tekrar başladı.,

  OHAL ve yasak gölgesinde referandum: Diyarbakır’da ablukaya rağmen yoğun katılım
Previous post
REFERANDUM | Tutuklu HDP ve DBP'li siyasetçiler cezaevinde oy kullandı
Next post
Yıkılan kentlerde referandum: 'Bize yaşatılanları unutmadık’