Ana SayfaGüncelYSK’nin CHP’nin başvurusuna ret gerekçesi: Tam kanunsuzluk oluşmadı

YSK’nin CHP’nin başvurusuna ret gerekçesi: Tam kanunsuzluk oluşmadı

HABER MERKEZİ – YSK, CHP’nin referandum oylamasını yenileme talebini reddetme gerekçesini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) anayasa değişkliği referandumunun yenilenmesine dair talebini reddetme gerekçesini açıkladı.

YSK tarafından yapılan açıklamada, mühürsüz oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararın, henüz sandık sonuçları belirmeden ve tercihler üzerindeki olası etkisi bilinmeden alındığı, bu kararın, eşitlik ve tarafsızlık ilkesine de uygun, objektif bir karar olduğu belirtildi.

‘Tam kanunsuzluk koşullarının oluşmadığının’ belirtildiği gerekçede, “Bu itibarla Kurul kararının, seçimin neticesine tesir eden bir müdahale olarak değerlendirilmesi mümkün değildir” denildi.

YSK, 16 Nisan’da yapılan referandumun iptaline yönelik başvuruları reddetmesine ilişkin kararının gerekçesinde şu ifadeleri kullandı:

Demokratik toplum gereklerine uygun olarak, yurttaşların oy kullanarak yönetime katılma hakkı, her türlü engellemelere karşı korunmalıdır. Bu nedenle, vatandaşların oy kullanma hakkı, seçim güvenliğini ihlal etmeyen hallerde mutlaka korunması gereken bir haktır.