Ana SayfaGüncel1 yıldır tutuklu: Gazeteci Türfent’in ilk duruşması öncesi kampanya başlatıldı

1 yıldır tutuklu: Gazeteci Türfent’in ilk duruşması öncesi kampanya başlatıldı

HABER MERKEZİ – Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, bir yıldır tutuklu olan ve 15 Haziran’da ilk kez hakim karşısına çıkacak gazeteci Nedim Türfent için kampanya başlattı. İnisiyatif, köşe yazarı ve gazetecilere gönderdiği mektupta köşe yazılarının altında ve sosyal medyada Türfent için mesaj paylaşmalarını istedi.

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, 13 Mayıs 2016’da tutuklanan DİHA muhabiri Nedim Türfent için kampanya başlattı.

İnisiyatif, konuyla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın-İş başkanlarına birer mektup attı.

Gazeteci Türfent’in uğradığı haksızlığa dikkat çeken Ben Gazeteciyim İnisiyatifi, Türfent’in 14 Haziran’da Hakkari’de yapılacak ilk duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

İnisiyatif, ayrıca köşe yazarı ve gazetecilere gönderdiği mektupta “Meslektaşlarımızı Nedim’in sesini duyurmaya, dayanışmaya çağırıyoruz” diyerek köşe yazılarının altında ve sosyal medyada Türfent için kaleme aldıkları yazıyı paylaşmaya çağırdı.

İnisiyatifin mesajı şöyle

Gazeteci Nedim Türfent bir yıldır cezaevinde. 26 Nisan’dan beri Van’da, pis ve küçük bir hücrede tecritte tutuluyor. Kitap, dergi, gazete okuyamıyor. Keyfi tecrit uygulamasına derhal son verilmeli. Tutukluluk, yargısız cezalandırma aracı olamaz. Nedim ve tutuklu tüm gazetecilerin adil yargılanmasını talep ediyoruz. Gazetecilik Suç Değildir!

26 Nisan’dan bu yana Van Yüksek Güvenlikli Kapalı İnfaz Kurumu’nda tutulan Türfen bir yıl içinde 5 kez başka cezaevlerine sevk edildi. Türfent, 4 metrekarelik bir hücrede, tek başına kalıyor, spor ve sohbet faaliyetleri ise yasak.