Ana SayfaGüncel10 EKİM DAVASI | Katliamı planlayan Durgun’un eşi: Emniyet eşimi bilerek yakalamadı

10 EKİM DAVASI | Katliamı planlayan Durgun’un eşi: Emniyet eşimi bilerek yakalamadı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı davasında katliamı organize ettiği iddia edilen ve bir polis operasyonunda kendini patlatan Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ Durgun, eşinin konuşmaması için öldürülmüş olabileceğini belirterek, “Antep Emniyeti, eşimi bilerek yakalamadı. Belki de eşim çok şey biliyordu ve konuşmasını istemediler” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

Üç gündür devam eden duruşmanın son gün oturumuna 19 sanık salona getirildi.

Avukatlar, aileler ve yaralılar salonda bulunurken, duruşma boyunca yurttaşlar ve Sicil Toplum Örgütleri (STÖ) de duruşmayı izledi.

Savunmasına başlamadan önce müşteki avukatlarına dönüp konuşan sanık Mehmedin Baraç, “Sürekli benim Bağdadi’ye mektup gönderdiğim ifade ediliyor. Benim herhangi bir terör örgütü ile bir bağım yoktur. Avukatların da GBT’sine bakın benim de. Eğer benim bir suçum varsa beni idam edin” diye konuştu.

Müşteki avukatlarının yalan beyanlarda bulunduğunu iddia eden Baraç, kendisine atılı bulunan tüm suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti.

Sanık Güneş’ten müştekilere: Ben değil onlar terör örgütü üyesi

Avukatlara cevap vermediğini söyleyen sanık Talha Güneş, “Arkamdakileri araştırma imkânım olsa kaç kişinin terör örgütü olduğu görülür” diyerek müştekilere tahrik ve ithamlarda bulundu.

Güneş’in sözleri üzerine tepki gösteren müştekiler, hâkime sürekli kendilerinin susturulduğunu ve sanıkların kendilerine hakaret ettiğini söyledi.

Mahkemede, Antep’te polis operasyonu sırasında kendini patlattığı söylenilen Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ Durgun’un kendisini patlatmamış olabileceğini söyleyerek önemli bir iddia ortaya attı.

Durgun: Polis eşimi bilerek yakalamamış olabilir

10 Ekim Ankara katliamı sanıklarından Esin Altıntuğ Durgun, mahkemede verdiği ifadesinde bombacıları Ankara’ya getiren ve onlara patlayıcıları temin ettiği ifade edilen eşine dair şunları söyledi:

Antep Emniyeti, eşimi bilerek yakalamadı. Belki de eşim çok şey biliyordu ve konuşmasını istemediler. Eşim, polisler geldiğinde bizi bir odaya kapatıp kendisi başka bir odaya gitti. Önce bir silah sesi sonra patlama sesi duyduk. Patlamadan sonra biri ‘Allah’ım bana yardım et’ diyordu. Polisler de yaralanmamıştı. Eşim kendisini patlattı ise bu ses kimden geldi? Ayrıca öldükten sonra teşhis ettim. Yüzünde hiçbir yara yoktu. Omzuna kadar vücudunda sadece çenesinde kayma vardı. Cebindeki 172 TL bile parçalanmadan, kan izi olmadan bana iletildi.

Mahkeme başkanı ise Altıntuğ’un bu ifadelerinin ardından “Adli tıp raporlarını bu çelişkiler giderilsin diye istiyoruz” dedi.

Avukatların talebine ret

1 saatlik aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının ısrarla dile getirdiği kamu görevlilerinin dinlenmesi talebini reddetti. Mahkeme katliam günü canlı bombaları taşıyan taksicilerin dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Antep’te kendini patlatmadığından şüphe edilen Halil İbrahim Durgun ve diğer DAİŞ üyelerinin de ayrıntılı otopsi raporunu talep etti. Ayrıca mahkeme heyeti, kırmızı bültenle aranan sabıkalı müzekkere cevaplarının beklenmesi, dijital materyallerin bilirkişi tarafından bitirilen raporlarının gelecek duruşmaya hazır tutulmasının istenmesi, sanıkların HTS kayıtları konusunda bilirkişi raporlarının beklenmesine de karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 10-11 Temmuz 2017 tarihlerine erteledi.


Kaynak: dihaber