Ana SayfaDünya11 yaşındaki öğrenciden öğretmenine insan hakları hatırlatması

11 yaşındaki öğrenciden öğretmenine insan hakları hatırlatması

HABER MERKEZİ – İskoçya’da 11 yaşındaki bir öğrenci, okulunda düzenlenen yıl sonu anketine verdiği yanıtla sosyal medyanın gündemi oldu. Öğretmeninin toplu cezalandırma yönetimine tepkili olan öğrenci ankette yer alan bir soruya, “Bu tür cezalandırmalar 1949 Cenevre Sözleşmesi’ne göre de savaş suçudur, kullanmamasını isterim” yanıtını verdi.

İskoçya’da 11 yaşındaki bir öğrenci, okulunda düzenlenen yıl sonu anketinde öğretmeninin sorduğu bir soruya Cenevre Sözleşmesi’ne atıfla verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

Ankette yer alan “Öğretmenimin daha iyi yapabileceği şeyler neler?” sorusuna Cenevre Sözleşmesi’ne atıf yaparak yanıt veren öğrenci şunları yazdı:

Öğretmenimin, suçu olmayanları da kapsayan toplu cezalandırma yöntemini, ki bu tür cezalandırmalar 1949 Cenevre Sözleşmesi’ne göre de savaş suçudur, kullanmamasını isterim.

İskoç yazar Mason Cross’un kızı olan öğrencinin bu cevabını babası Twitter hesabından paylaştı.

Paylaşım yalnızca saatler içinde on binlerce kez retweet edildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Mason Cross’a Twitter üzerinden gelen yorumların çoğunda ise ondan kızına dondurma alması istendi.

Hatta bir Twitter kullanıcısı, küçük kızın bir yıllık dondurma harcamasını karşılamak için kampanya başlatmayı dahi teklif etti.

Cross, fenomen yanıtın kahramanı kızını sonrasında paylaştığı fotoğrafla tanıttı.