Ana SayfaGüncel16 yaşındaki çocuğu ‘mont çaldığı’ gerekçesiyle vuran polise müebbet hapis istemi

16 yaşındaki çocuğu ‘mont çaldığı’ gerekçesiyle vuran polise müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara’yı ‘mont çaldığı’ gerekçesiyle ensesinden vurarak öldüren H.D.S adlı polis hakkında müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Esenyurt’ta 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara’nın 16 Şubat 2017’de polis tarafından katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede polis memuru H.D.S. hakkında “Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi olası kast ile öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

‘Teslim olma iradesine rağmen ateş etti’

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Topkara’nın katledildiği olay şöyle oldu:

16 Şubat 2017 tarihinde Ömer Faruk Topkara ile arkadaşı hırsızlık eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemin ardından kolluk kuvvetleri tarafından olay mahallinden alınan Ömer Faruk Topkara ve arkadaşı ardından darp-adli raporu almak üzere Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Elleri birbirine kelepçelenmiş çocuklar kaçmaya başladı ve çocukları takip eden polis memuru H.D.S. hastane kapısında havaya doğru bir el ateş etti.

Söz konusu kovalamaca yaklaşık 150 metre sürdü. Eylemin gerçekleşmiş olduğu yere vardıklarında çocuklar teslim olmak üzere durdu, ancak buna rağmen polis memuru H.D.S., kendisine karşı teslim olma iradesini sunan Ömer Faruk Topkara’nın omuz hizasına doğru silah elinde olacak vaziyette vurdu. Vurduğu esnada silah ateş aldı ve Ömer Faruk Topkara olay yerinde hayatını kaybetti. Polis memuru H.D.S’nin ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

‘Kast ile hareket etmiştir’

İddianamede, şüphelinin silahın güvenliksiz olduğunu bildiği ve buna rağmen söz konusu eylemi gerçekleştirdiği, söz konusu hususların olay yerinden temin edilen kamera kayıtları ile sabit olduğu belirtildi.

İddianamede, “Şüphelinin mesleği de göz önüne alındığında söz konusu sonucun gerçekleşebileceğini ön görmesi gerekmektedir. Öngörememesi hayatın olağan akışına ve mesleğin niteliğine aykırıdır. Doktrinde olası kast, ‘Failin ulaşmak istediği netice dışında eyleme bağlı olarak gerçekleşmesi muhtemel olan diğer neticelerle ilgili kastını ifade etmektedir. Somut olayda da şüphelinin olası kast ile hareket ettiği anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

İddianame kabul edilirse yargılama başlayacak

H.D.S.’nin “Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi olası kast ile öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Ayrıca H.D.S.’nin “Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçundan da cezalandırılması istendi. İddianame kabul edilirse H.D.S.’nin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Sıla Abalay'ın öldürüldüğü ev neden mühürlü, deliller mi karartılıyor?"
Sonraki Haber
Suriye Dışişleri Bakanı: Suriyeli Kürtlerin IŞİD'e karşı mücadelesi meşru