Ana SayfaGüncel2 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ve ‘suçu bildirmeyen’ yurt görevlilerine dava

2 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ve ‘suçu bildirmeyen’ yurt görevlilerine dava

HABER MERKEZİ – Elazığ’da kimsesiz ve bakıma ihtiyacı olan kız çocuklarının kaldığı ve 2013 yılında kapatılan yurtta iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 3, olayı bilerek gizleyen 4 olmak üzere toplam 7 kişi hakkında iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi.

Elazığ’da kimsesiz ve bakıma ihtiyacı olan çocuklara hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 18 yaş altı kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde iki çocuğun sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

2007 ile 2013 yılları arasında cinsel istismar ve tacizlerin yaşandığı iddia edilen yurdun 2013 yılında kapatıldığı, kız çocuklarının ise Çocuk Evleri Sitesi’ne nakledildiği belirtildi.

Cinsel istismar olayı ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma tamamlandı.

‘Çocuğun cinsel istismarı’ ile ‘suçu bildirmeme’ suçlarından 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 3, olayı bilerek gizleyen 4 kişi olmak üzere toplam 7 kişi hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Sistematik cinsel istismar

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sonradan Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine dönüştürülen Harput Çocuk Yuvasında yaşı küçük kız çocuklarına kurum çalışanlarının cinsel istismarda bulundukları iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 11.03.2014 tarihinde adli soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma sonucunda kurumda hizmetli olan şüpheliler A.S. ve N.Y.’nin 2007-2011 tarihleri arasında 15 yaşından küçük kız çocuğuna birden çok kez cinsel istismarda bulundukları, yine aynı merkezde hizmet alım personeli olan şüpheli S.D.’nin 2009 yılında 15 yaşından küçük başka bir kız çocuğuna  birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edilmiştir.

Yaşı küçük 3 çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunulduğuna dair delil bulunamamıştır. Cinsel istismar eylemlerini öğrendikleri halde adli makamlara bildirmeyen Kurum Müdürleri Ş.C. ve Z.A.K., Müdür Yardımcısı Z.K. ve Psikolog S.E hakkında da dava açmak zarureti doğmuştur.

Adı geçen şüpheliler hakkında çocuğun cinsel istismarı ve suçu bildirmeme suçlarından hazırlanan iddianame Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.