Ana SayfaGüncel5,5 yaşındaki çocuğa istismara ‘AKP’li siyasi figür’ olma beraati

5,5 yaşındaki çocuğa istismara ‘AKP’li siyasi figür’ olma beraati

HABER MERKEZİ – 5,5 yaşındaki bir kız çocuğu eniştesi ve onun 16 yaşındaki oğlu tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Mahkeme, tutuklu yargılanan erkek çocuğunu beraat ettirdi, Yargıtay ise çocuk hakkında verilen 12 yıl hapis cezasını bozdu. AKP’li bir yönetici olan enişte hakkında ise dava dahi açılmadı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman bugün köşesinde bir cinsel istismar davasını kaleme aldı.

Arman, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’den edindiği bilgiyi dosyada gizlilik kararı olduğundan isim ve yer belirtmeden aktardı.

Buna göre 5,5 yaşındaki bir kız çocuğu, teyzesinin oğlu ve eniştesi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar çocuğun bunu annesine anlatması ile ortaya çıktı ve anne bu baba – 0ğul hakkında şikayette bulundu.

Gözaltına alınan 16 yaşındaki erkek çocuğu ‘Nitelikli Cinsel İstismar’ suçundan tutuklandı.

İktidar ilişkisi dava açılmasına ‘engel’

Çocuğun babası hakkında ise yapılan suç duyurusuna rağmen dava dahi açılmadı.

Ayşe Arman bunun nedeninin erkeğin AKP’li bir yönetici olması olduğunu söylüyor: “Çünkü iktidara mensup siyasi bir figür kendisi!”

Bu arada, 5.5 yaşındaki çocuk bir üniversite hastanesinde rehabilite edildi. Taburcu eidlen çocuğun yaşadığı travma ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılıyor.

Teyze oğlu hakkında açılan dava sonunda çocuğa verilen 12 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu ve çocuk tutuklandıktan 10 ay sonra delil yetersizliğinden beraat ettirildi.

Beraat gerekçesi: Delil yetersizliği

Yargıtay’ın gerekçeli kararında şöyle denildi:

Kişiyi, hürriyetinden yoksun kılma suçundan kurulan mahkûmiyet hükmüne ilişkin olarak, dosya kapsamında toplanan delillere göre, sanığın cebir, tehdit veya hile kullanarak, mağdureyi alıkoyduğunun sabit olmadığı, bu nedenle eyleminin, TCK’nın 109/1 maddesi kapsamında kaldığı ve o hüküm uyarınca, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun zorla işlendiğinin çelişkili olması şeklindeki gerekçelerle bozulması gerektiği kanaatinde olduğumuzdan, suça sürüklenen çocuğun atılı suçlardan beratına çoğunlukla karar verilmiştir.

Öte yandan dava sürecinde ‘İstanbul Sözleşmesi’ gereği istismar davalarını takip edebilen STK temsilcilerinin ise davaya müdahil olması kabul edilmedi.