Ana SayfaGüncel70. günde Özakça alana gelemedi, Gülmen emniyete seslendi: ‘Ailemi rahat bırakın’

70. günde Özakça alana gelemedi, Gülmen emniyete seslendi: ‘Ailemi rahat bırakın’

ANKARA – KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemlerinin 70. günü geride kaldı. Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Nuriye Gülmen, Semih Özakça’nın ‘rahatsız olduğu için’ alana gelemediğini belirtti. Gülmen ayrıca ailesinin Kütahya Emniyeti tarafından ‘rahatsız edildiğini’ de ifade ederek “Ailemi rahat bırakın” dedi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 70’inci günü de geride kaldı.

Yüksel Caddesi’nde devam eden açlık grevinin 70. gününde yapılan açıklamaya bugün sadece Nuriye Gülmen katılabildi.

Gülmen, Semih Özakça’nın ‘rahatsız olduğu için’ alana gelemediğini ifade etti.

Semih Özakça’nın Twitter hesabından da “Semih bugün alana gelemedi. Yüreği ve kalbi Yüksel’de. ‘Hepinizi çok seviyorum’ diyor” mesajı paylaşıldı.

“Kemal amca bize yeniden umut oldu, ışık oldu”

Gülmen Yüksel’deki eylem alanında yaptığı konuşmada, Dersim’de oğlunun kemiklerinin kendisine verilmesi için açlık grevi yapan ve bugün taleplerinin kabul edildiği açıklanan Kemal Gün’ü hatırlattı ve “Semih ile tutmayan bacaklarımız ile halay çektik”diyerek sevincini dile getirdi.

Gerçekten çok güzel bir haberdi. Direnenlerin kazanacağına olan inancımız bir kere daha tazelendi. Direnmeyi öğreten Kemal amca bize yeniden umut oldu, ışık oldu.

Kütahya Emniyeti’ne seslendi

Kütahya’da bulunan ailesine emniyet görevlilerinin ulaşarak eylemden vazgeçmesi için baskı uygulandığını da belirten Gülmen şunları kaydetti:

Kütahya polisi daha önce babama giderek, ‘Kızınızın hayatı tehlikede’ diyerek zorla müdahale için aileyi ikna etmeye çalışmışlar. Babam ise bir  şey istemediğini belirterek polisleri geri göndermişti. Dün ise iki amcam ve amcamın oğluma ulaşarak, korkutmaya çalışmışlar. Kütahya Emniyeti’ne buradan seslenmek istiyorum, ailemi rahat bırakın. Bu direnişi yaptığınız hiçbir şey engelleyemeyecek ve açlık grevini sizin çabalarınız ile bırakmayacağım. Bu direnişe sizin gücünüz yetmez. Küçük oyunlardan ve korkutma çabalarından vazgeçin. Ailemden ve yakınlarımdan uzak durun. Bilin ki biz açlık grevini zafer ile sonuçlandıracağız. Direnişimizi engelleyemeyecekler ve canımızı sıkamayacaklar. Ailemi ve yakınlarımı rahatsız edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağım.

“Direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar Nuriye ve Semih’in yanındayız”

Açlık grevinin 70. gününde 100. Yıl İnsiyatifi üyeleri de bir yürüyüş düzenleyerek Gülmen ve Özakça’ya desteklerini dile getirdi.

İnsiyatif yaptığı açıklamada, “Bizi buraya taşıyan şey KHK değildir. Bizi buraya getiren şey Nuriye ve Semih’in inatçı direnişleridir. Biz direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar Nuriye ve Semih’in yanında olmaya devam edeceğiz” dendi.

  'Mektuplar'ın çevirmeni: Nuriye Gülmen'in Türkçeye kazandırdığı kitaplar
Previous post
'Erdoğan-Trump görüşmesi fiyaskodur, nokta değil üç noktayla sonuçlandı'
Next post
Erdoğan: YPG konusunda ABD ile uzlaşamadık