Ana SayfaGüncel72 gündür açlık grevindeki Özakça’dan Vali’ye: ‘Sonun Hüseyin Avni Mutlu gibi olmasın’

72 gündür açlık grevindeki Özakça’dan Vali’ye: ‘Sonun Hüseyin Avni Mutlu gibi olmasın’

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 72. gününe giren eğitimcilerden Semih Özakça, eylem alanına yapılan müdahalelere tepki gösterdi. Özakça, yeni yasak kararları aldığını aktardığı Ankara Valisi’ne seslendi ve “Buradan Ankara Valisi’ni uyarıyorum sonun Hüseyin Avni Mutlu gibi olmasın” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi devam ediyor.

Açlık grevinin 72’nci gününde bir kez daha Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapıldı.

Özakça’nın katıldığı Gülmen’in ise sağlık sorunları dolasıyla katılamadığı açıklamaya yüzlerce kişi destek verdi.

KHK ile ihraç edilen isimlerden biri olan Veli Saçılık, gece saatlerinde eylem alanına yapılan polis müdahalesine tepki göstererek, “Bu baskılar bizi yıldıramaz biz kazanacağız” dedi.

Saçılık, şunları aktardı:

Biz yargılanmaktan veya hakkımızda hukuki bir işlem yapılmasından korkmuyoruz. Ancak hakkımızda hukuki bir işlem yapılmadan işimizden atılmayı da kabul etmiyoruz.

‘Annemi dün gece yerlerde sürüklemişler’

72 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça ise son günlerde gece saatlerinde yapılan müdahalelere değindi. Özakça, şunları ifade etti:

Annelerimize saldıran zebanilere sesleniyorum; bu zebaniler annelerimize gaz sıkıyor, işkence yapıyor, gözaltına alıyor. Annemi dün gece yerlerde sürüklemişler.

Burada onuru, adaleti savunan birileri varsa onlar da biziz, burada ekmeğimizi istiyoruz.

‘Ankara Valisi’ni uyarıyorum sonun Vali Mutlu gibi olmasın’

Ankara Valiliği tarafından eylem alanında “akşam güneş battıktan sonra” toplanmanın yasaklandığını aktaran Özakça, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Her şey yasak, şu yasak, bu yasak, ateş yakmak yasak yasaklarınızı tanımıyoruz. Valilik yeni bir yasak getirmiş akşam güneş battıktan sonra toplanmak, türkü söylemek, halay çekmek yasak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’da bunu denemişti ama son halini görüyoruz, buradan Ankara Valisi’ni uyarıyorum sonun Hüseyin Avni Mutlu gibi olmasın.

Konuşmaların ardından Özakça, alandan ayrılıp dinlenmesi için evine götürüldü.

Gülmen ve Özakaça’ya destek eylemi 15. gününde

Öte yandan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek amacıyla İstanbul Kadıköy’de başlatılan eylem de ikinci haftasını geride bıraktı.

Bugünkü nöbeti KHK ile ihraç edilen akademisyen Serdar Başçetin devraldı.