Ana SayfaDünyaABD vatandaşlarını bu kez Avrupa için uyardı: ‘Saldırılar olabilir, dikkatli olun’

ABD vatandaşlarını bu kez Avrupa için uyardı: ‘Saldırılar olabilir, dikkatli olun’

HABER MERKEZİ – Daha önce saldırı olasılığından ötürü Türkiye’ye seyahat konusunda vatandaşlarını bir çok kez uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bu kez Avrupa ülkeleri için bir uyarı geldi. ABD, IŞİD gibi örgütlerin saldırı düzenleyebileceği gerekçesiyle vatandaşlarına Avrupa’ya yapacakları seyahatler konusunda uyarıda bulundu. Açıklamada seyahat uyarısının 1 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlayarak vatandaşlarını Avrupa’ya yapacakları seyahatler konusunda uyardı.

Açıklamada olası saldırılara dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

Fransa, Rusya, İsveç ve İngiltere’de düzenlenen ve haberlerde geniş yer bulan saldırılar, terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve bunların uzantısı olan grupların, Avrupa genelinde terör saldırıları planlayabileceğini ve bu planları uygulayabileceğini gösterdi.

‘Farklı saldırılar düzenlenebilir’

Açıklamada bu seyahat uyarısının 1 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olduğu bildirildi.

“Avrupa ülkelerinin teröre karşı mücadele etmesine rağmen, Avrupa’da farklı saldırıların düzenlenebileceği yönünde kaygısı taşıyoruz” denilen açıklamada, ABD vatandaşlarının dikkatli olması çağrısı yapıldı.

Avrupa’ya seyahat edecek Amerikalılardan, turistik mekanlar, ulaşım merkezleri, pazarlar ve alışveriş merkezleri ile yerel hükümet kurumlarından uzak durmaları istendi.

Bunlara ek olarak, oteller, kulüpler, restoranlar, ibadet yerleri, parklar, yüksek profilli olaylar, eğitim kurumları, havaalanları gibi noktaların saldırılar için öncelikli yerler olduğu vurgulandı.