Ana SayfaDünyaABD, YPG’ye silah sevkiyatını onayladı: PYD ve YPG’den ilk açıklamalar

ABD, YPG’ye silah sevkiyatını onayladı: PYD ve YPG’den ilk açıklamalar

HABER MERKEZİ – ABD’nin Rakka operasyonu için YPG’ye ağır silah yardımını onaylaması kararını değerlendiren PYD Eş Başkanı Salih Muslim durumu“Doğal” olarak nitelendirirken, YPG Sözüsü Xelil ise “Bundan sonra terörle hızlı bir şekilde savaşmak konusunda daha güçlü, daha etkili ve daha kararlı bir rol oynayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD’nin Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen operasyonda Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) ağır silah verme kararına ilişkin Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve  YPG’den açıklama geldi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Rakka operasyonunun uluslararası koalisyonla paralel yürütüldüğüne dikkat çekerek ABD’nin kararını “doğal” olarak nitelendirdi.

Reuters’ın haberine göre Muslim şu açıklamayı yaptı:

Rakka kampanyası, terörizme karşı uluslararası koalisyonla paralel olarak ilerliyor. Demokratik Suriye Güçleri ve onun parçası olarak savaşan silahlı gruplara silah tedarik etmeleri doğal.

YPG sözcüsü Redur Xelil ise kararı ‘tarihi’ diye niteledi.

Reuters’a yazılı açıklama yapan Xelil şu ifadeleri kullandı:

Bu tarihi kararın ardından, YPG’nin bundan sonra terörle hızlı bir şekilde savaşmak konusunda daha güçlü, daha etkili ve daha kararlı bir rol oynayacağına inanıyoruz.

  Erdoğan'ın ziyareti öncesi ABD'den YPG'ye silah sevkiyatına onay