Ana SayfaGüncelAçlık grevleri için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan KESK üyeleri serbest

Açlık grevleri için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan KESK üyeleri serbest

HABER MERKEZİ – Açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça ve oğlunun cenazesi için açlık grevini sürdüren Kemal Gün’e destek için Diyarbakır’da açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 32 KESK üyesi, ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

KESK üyeleri, Ankara ve Dersim’de açlık grevi eylemini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Kemal Gün’e destek için Diyarbakır’da dün basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engel oldu. KESK’lilerin polis ile yaptığı görüşmeler sonuç vermeyince eylemciler “Yaşamak ve yaşatmak için karanlığa hayır” pankartı açarak oturma eylemi başlatıldı.

Eyleme müdahale eden polis, darp ederek 32 KESK üyesini gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 32 KESK üyesi, dün gece geç saatlerde emniyet ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Darp edilerek hakaretlere maruz kalan emekçilerin isimleri şöyle: BES Şube Eşbaşkanı Bedirhan Çetinkaya, BES üyeleri Mehmet Polat ve Hasan Taşkıran, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Recep Şimşek ile üyeleri Arzu Koç, Arin Zümrüt, Zeynep Alak, Serhat Kılıç, Halis Kızılırmak, Hakan Koreli, Orhan Balyan, Müyesser Gülcemal ve Erkan Keskin, SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Recep Oruç ile üyeleri Cevher Karaman, Mehmet Nur Ulus, Fatma Yıldızhan, Fuat Sonduk, Murat Karakaş, Ali Osman Telek, Mustafa Yaşa, Mahfuz Karaaslan, Ayşe Kaya ve Fesih Zirek, Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Abbas Aslan ile üyeleri Baki Öndeş ile emekçiler Esma Alak, Meral Doğan, Baran Kılıç, Tahir Çetin ve Remziye Dündar.