Ana SayfaDünyaAile Bakanı’nın Hollanda’ya açtığı dava düştü: ‘Zorla sınır dışı olayı yaşanmadı’

Aile Bakanı’nın Hollanda’ya açtığı dava düştü: ‘Zorla sınır dışı olayı yaşanmadı’

HABER MERKEZİ – Referandum kampanyası yürütmek için gittiği Hollanda’da Türkiye Konsolosluğu’na girişine izin verilmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda aleyhine açtığı dava düştü.

16 Nisan’da düzenlenen ‘başkanlık’ referandumu öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal edilmesi sonrası Almanya’dan karakoluyla Hollanda’ya gitmek isteyen fakat Roterdam’da Türkiye Konsolosluğu’na girişine izin verilmeyen  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda aleyhine açtığı dava düştü.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre zorla sınır dışı olayı yaşanmadığı için Kaya’nın Hollanda aleyhine açtığı davanın düştüğü belirtildi.

Haberde üst düzey bir Türkiyeli yetkilinin de bu bilgiyi doğruladığı kaydedilirken, Kaya’nın avukatı Ejder Köse’den ise henüz  konuyla ilgili açıklama gelmedi.

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’da uçuş izninin iptal edilmesinin ardından karayoluyla Hollanda’ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracı konsolosluğa 30 metre kala durdurulmuştu.

Kaya, konsolosluk binasına girişine izin verilene kadar bekleyeceğini söylemiş fakat  saatler süren görüşmeler sonunda gece yarısı saat 01.00 sıralarında görüşmelerin sonuç vermemesi sonucu Kaya, Hollanda polis özel timleri ve bir eskort aracı eşliğinde beraberindekiler ile kara yoluyla Almanya’ya gönderilmişti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın diplomatik dokunulmazlığa sahip olmadığını ve sınır dışı kararında haklı olduklarını söylemişti.