Ana SayfaGüncelAkademisyenler ‘açlığı paylaşıyor’: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek açlık grevi başladı

Akademisyenler ‘açlığı paylaşıyor’: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek açlık grevi başladı

HABER MERKEZİ – Açıklık grevlerinin 58’inci gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak amacıyla KHK İle ihraç edilen ve görevlerini sürdüren akademisyenler, Kadıköy’de birer günlük süreli dönüşümlü açlık grevi başlattı. Grevin ilk gününde nöbeti Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Esra Mungan aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönmek amacıyla 58 gündür Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek yayılıyor.

İhraç edilen akademisyenler de Kadıköy Kalkedon Meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla birer günlük süreli dönüşümlü destek açlık grevine başladı.

Çok sayıda akademisyenin katıldığı açıklamada, “Nuriye Gülmen işe iade edilsin”, “Adalet ve özgürlüğe açız”, “Semih Özakça işe iade edilsin” ve “Yaşamdan yanayız” dövizleri taşındı.

Hazırlanan ortak basın metnini KHK ile ihraç edilen akademisyenlerden Fatma Gök, Dilek Hattatoğlu, Hülya Dinçer ve Esra Mungan okudu.

“Süreli dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz”

Arkadaşlarına destek olmak için bir grup barış akademisyeni olarak bulundukları yerlerden seslerinin yükselttiklerini vurgulayan Mungan, “Bedenlerini 58 gündür açlığa yatırmış arkadaşlarımızın sesine ses katmak, açlığına ortak olmak için bulunduğumuz kentlerde süreli dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz” dedi. Mungan sözlerine şöyle devam etti:

Ülkenin doğusundan batısına adeta bir açık hava hapishanesi ve yargısız infazlar coğrafyası haline geldiği, yüzbinlerce insanın işinden ve yerinden edildiği, yine daha birkaç gün evvel yepyeni bir KHK’yla işten atılan Dicle Üniversitesi’nden meslektaşlarımızın 1.5 yıl önce attıkları bir barış imzası sebep gösterilerek kabul edilemez şekilde gözaltına alındığı, her yerin adeta bir yıkım ve korku alanına dönüştüğü, aynı zamanda adalete ve özgürlüğe açlığımızın da had safhaya ulaştığı bu dönemde mücadelemizi farklı demokratik yollarla, tüm bu zulme karşı direnenlerle ve onlardan da aldığımız güçle ortak bir şekilde sürdüreceğimizi duyururuz.

“Açlığı paylaşıyoruz”

Arkadaşlarının açlığını paylaştıklarını, onların haklı taleplerine destek verdiklerini ve hiçbir baskıyı kabul etmediklerinin dile getiren Mungan, şöyle konuştu:

İnsana yakışır, onurlu bir yaşam talebimizle, barış içinde bir arada olma isteğimizle, tüm demokrasi yanlısı güçlerle, bu ülkenin düşünen ve yaratan insanlarıyla, barış ve dayanışma isteğimizle dostlarımızın haklı talepleri için yanlarındayız. Biz yaşamdan yanayız, ihraç edildiği için intihar eden insanları da görüyoruz. Bunun için haksız ihraçlara artık bir son verilmesini ve haksız bir biçimde işinden atılan tüm kamu emekçilerinin derhal işlerine iade edilmesini talep ediyoruz! Tüm basını ve kamuoyunu, açlıklarının 58. gününde, sağlık durumları geri dönülemez bir noktaya yaklaşan Nuriye ve Semih’in taleplerine destek vermeye, yetkilileri de arkadaşlarımızı derhal işlerine iade etmeye çağırıyoruz.

Yapılan açıklamada her gün dönüşümlü olarak KHK ile ihraç edilen bir akademisyenin açlık grevine gireceği belirtildi.

Açlık grevi ilk olarak Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Esra Mungan ile başladı.


Kaynak: dihaber