Ana SayfaGüncel“AKP’liler istedi”: CNN Türk, Nevşin Mengü’yü ‘yayından çekti’ iddiası

“AKP’liler istedi”: CNN Türk, Nevşin Mengü’yü ‘yayından çekti’ iddiası

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen görüşmeyle ilgili haberi sunarken kullandığı ifadeler nedeniyle Nevşin Mengü’nün CNN Türk yönetimi tarafından yayından çekildiği ileri sürüldü. İddia gündemdeyken Mengü takipçileriyle “Döneceğim” mesajını paylaştı.

CNN Türk spikeri Nevşin Mengü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görüşmeye ilişkin haberi sunarken kullandığı ifadeler nedeniyle ‘yayından çekildiği’ ileri sürüldü.

Mengü söz konusu haberde görüşmenin zamanı ile ilgili bilgiyi “Girdisi, çıktısı, oturdusu, konuştusu 23 dakika sürdü” sözleriyle aktarmıştı.

Medyaradar’ın haberine göre, AKP’liler Mengü’nün haberi sunarken kullandığı bu ifadeyle ilgili şikayetçi oldu ve bunu CNN Türk yönetimine ileterek epki gösterdi.

Habere göre CNN Türk yönetimi de bunun üzerine Nevşin Mengü’ye ‘yayına çıkmayacağını’ tebliğ etti.

İddialarla ilgili kanal yönetiminden resmi bir açıklama henüz gelmezken, Nevşin Mengü de iddialar gündemdeyken “Döneceğim” mesajı paylaştı:

Erdoğan-Trump görüşmesinin ‘zamanı’

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi 16 Mayıs’ta gerçekleşmişti.

İki lider arasında Beyaz Saray’daki Roosevelt Salonu’nda gerçekleşen görüşme 19.40’ta başlamış ve 20.05 sularında sona ermişti.

Görüşmeyi değerlendiren siyaset bilimci Prof. Dr. Baskın Oran, görüşmenin ‘zamanı’ için “’Zirve’ 20 dakika sürdü, yani çeviri yapıldığı için 10 dakika” değerlendirmesinde bulunmuştu.