Ana SayfaDünyaAlmanya milletvekilleri Türkiye ziyaretini son anda iptal etti

Almanya milletvekilleri Türkiye ziyaretini son anda iptal etti

HABER MERKEZİ – Federal Almanya Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth başkanlığındaki milletvekili heyeti, Perşembe günü Türkiye’ye yapacağı ziyareti iptal etti.

Federal Almanya Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth başkanlığındaki milletvekili heyetinin 25-28 Mayıs tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı ziyaret son anda iptal edildi.

DW Türkçe’nin haberine göre bu sabah resmi açıklamayla duyurulan ziyaretin iptal edildiği doğrulanırken, konu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Almanya heyetinin Türkiye’ye yapmayı planladıkları ziyaret, iki ülke arasında son aylarda tırmanan gerginlik nedeniyle büyük önem taşıyordu.

Heyetin, iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri, düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile görüşmelerde bulunması planlanıyordu.

Claudio Roth’un Çarşamba günü basın toplantısı ile ziyaretin iptal gerekçesi konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Ne oluyor?

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, İncirlik krizinin sürdüğü bir dönemde yaşanan iptalin gerginliği daha da artırması bekleniyor.

Türkiye’nin bir süredir Almanya milletvekillerine İncirlik’te görev yapan kendi askerlerini ziyaret etme izni vermemesi nedeniyle gergin günlerden geçiliyor.

Ankara, İncirlik kararına gerekçe olarak Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Almanya’ya iltica talebinde bulunan bazı askerlerin bu taleplerinin kabul edilmesini gösteriyor.

Almanya hükümeti ise Almanya’da ordunun denetiminden hükümetin değil parlamentonun sorumlu olduğunu belirtiyor ve bu tür ziyaretlerin yapılamaması durumunda, İncirlik’teki askeri birliğin başka bir ülkeye kaydırılabileceği uyarısında bulunuyor.