Ana SayfaDünyaAlmanya’dan sonra bir açıklama da Belçika’dan: İdam için oy kullanılmasına izin vermeyiz

Almanya’dan sonra bir açıklama da Belçika’dan: İdam için oy kullanılmasına izin vermeyiz

HABER MERKEZİ – Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye’de idam cezasını geri getirmek amacıyla düzenlenecek olası bir referandum için temsilciliklerinde oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasını geri getirmek için bir referandum düzenlemesi durumunda Belçika’daki temsilciliklerde oy kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Flaman Bölge partilerinin sözcüleri de konuya ilişkin ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

İdam cezasının yeniden yerleştirilmesi üzerine bir referandum düzenlemek bizim inandığımız bütün değerlere aykırıdır. Bu nedenle Belçika’da, böyle bir referandumu engellemek ve önlemek için mümkün olan tüm yasal yollara başvuracağız. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan idam cezasını yeniden anayasaya sokmak için referandum düzenlediği taktirde Belçika’da Belçikalı Türklerin oy kullanmasını istemiyoruz.

5 Mayıs’ta da Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, idamı geri getirmek için yapılacak bir referandum durumunda Türkiye’nin Almanya temsilciliklerinde bir halk oylamasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

  'Almanya'da idam referandumu düzenlenemez'