Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’da ‘2 bin polis bir Veli’ye karşı’: Veli Saçılık yine gözaltında

Ankara’da ‘2 bin polis bir Veli’ye karşı’: Veli Saçılık yine gözaltında

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’ndeki polis ablukası ortasında oturma eylemi yapmak isteyen Veli Saçılık yine gözaltına alındı.

Ankara’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden olan öğretmen Semih Özakça ile birlikte açlık grevi eylemindeyken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen’in eylemin startını verdiği yer olan Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ eylemi bugün de devam etti.

Bu eylemin simge isimlerinden olan Veli Saçılık bugün yine Yüksel Caddesi’nde polis ablukası ortasında oturma eylemi yapmak istedi.

Karanfil Sokak’ın Yüksel Caddesi’ne çıkan kısmında TOMA ve barikatlar önünde oturmaya başlayan Saçılık, KHK ile haksız yere ihraç edildiğini söyledi.

“İşimizi geri istiyoruz” yazılı döviz açan Saçılık, polisler kendisine müdahale edene kadar şunları söyledi:

Bizler 199 gündür OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lere direniyoruz. Biz daima buna direndik ve direneceğiz. Ben diyorum ki, 2 bin polise karşı bir Veli vardır burada.

Daha sonra bir polis amiri, “Sokağı terk et” çağrısı yaptı. Saçılık, “Asıl siz terk edin, Anayasal hakkım” diye cevap verdi.

Polisler daha sonra Saçılık’ı darp ederek gözaltına aldı.

Ayrıca polis, Saçılık’ın eylemini kayıt altına alan video-aktivistlerden oluşan Seyri Sokak ekibinden Oktay İnce’yi de müdahale sırasında gözaltına aldı.

Saçılık, gözaltı aracında yırtılmış döviziyle fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Saçılık “Tek kişi ile yaptığım basın açıklamasına savcı ‘birkaç gün gözaltında tutun’ emri vermiş. İşkencenin bir çeşidi bu” sözleriyle tepki gösterdi.

Veli Saçılık, dün yaptığı oturma eylemi sonrasında da gözaltına alınmıştı.

 

 

Veli Saçılık kimdir?

Temmuz 2000’de Burdur Cezaevi’ndeki mahkûmlara yönelik “Hayata Dönüş” operasyonu sırasında dozerin kepçe darbesiyle Veli Saçılık’ın kolu kopmuştu.

Sosyolog olan Saçılık, KHK ile görevinden ihraç edildi.

Saçılık, Sincan Cezaevi’nde tutulan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemlerine destek veriyordu ve Yüksel Caddesi direnişinin simge isimlerinden biri durumunda.