Ana SayfaGüncelAntalya’nın ardından Düzce’de de ‘açık alanda alkol içmek’ yasaklandı

Antalya’nın ardından Düzce’de de ‘açık alanda alkol içmek’ yasaklandı

HABER MERKEZİ – Düzce’de de açık alanda içki içmek yasaklandı. Kararda yasağın ‘kentte huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacıyla alındığı’ savunuldu.

Antalya’nın ardından Düzce’de de açık alanda içki içmek yasaklandı.

İl emniyet müdürlüğünün hazırladığı 30 Mayıs tarihli karar, vali Zülkif Dağlı’nın imzalamasıyla yürürlüğe girdi.

Diken’in haberine göre kararda, yasak kapsamı şöyle tanımlandı:

Düzce ili sınırları içerisinde, kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istirahatine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri ve benzeri ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde, çevresinde, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında işlenen fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesini ihlalden işlem yapılacaktır.

Kararda yasağın ‘kentte huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacıyla alındığı’ savunuldu.

Karara dayanak olarak da il idaresi kanunu, kabahatler, ispirto ve ispirtolu içecekler inhisarı ile polis vazife ve salahiyet kanunları gösterildi.

Geçen ay Antalya’da da aynı yasak getirilmiş, benzer cümlelerle yasağın gerekçesi açıklanmıştı.




Önceki Haber
GEZİ'nin 4. YILI | Gençlik temsilcileri: 'Hayır' da Gezi gibi büyük bir itirazdı, örgütlü tepkiyi örme zamanı
Sonraki Haber
Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker hayatını kaybetti