Ana SayfaDünyaAvrupa’ya Erdoğan çağrısı: Gazetecileri serbest bırakması, OHAL’i kaldırması için ısrar edin

Avrupa’ya Erdoğan çağrısı: Gazetecileri serbest bırakması, OHAL’i kaldırması için ısrar edin

HABER MERKEZİ – İnsan Hakları İzleme Örgütü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Konseyi yetkilileri ile yapacağı görüşme öncesi Avrupalı liderlere, “AB-Türkiye ilişkilerinin Erdoğan’ın gazetecileri ve seçilmiş siyasetçileri serbest bırakmasına, OHAL’e son verilmesine ve idam cezasını geri getirmekten vazgeçmeye bağlı olduğu konusunda ısrar edin” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.

Görüşme öncesi İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) Brüksel’e çağrı geldi.

Örgüt, gümrük birliğinin genişletilmesinin ele alınmasının beklendiği görüşmede, ekonomik ilişkilerin insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında ilerleme ile bağlantılı kılınmasını istedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün AB Direktörü Lotte Leicht, Avrupalı liderlere şu çağrıda bulundu:

Yetkilerini genişleten referandumdan sonra Erdoğan’la ilk buluşmada, AB insan haklarını tabloya yeniden, ciddi bir biçimde dahil etmeli. Başkan Juncker ve Tusk, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin yavaşladığı bir dönemde, daha derin ekonomik ilişkilerin, Erdoğan’ın Türkiye’deki içler acısı baskıya son vermesine ve insan haklarıyla hukukun üstünlüğünü korumasına bağlı olacağı mesajını vermeli.

‘Gazeteciler ve seçilmiş siyasetçiler serbest bırakılmalı’

Türkiye bugün gazetecileri hapse atmada ve eleştirel olsa da barışçıl içerikli haber ve yorumlardan dolayı onlara terör suçlaması getirmede dünya lideri. Juncker ve Tusk, AB-Türkiye ilişkilerinin Erdoğan’ın gazetecileri ve seçilmiş siyasetçileri serbest bırakmasına, muhalif olduğu düşünülen kişilere karşı baskıyı sürdürmek için kullanılan olağanüstü hale son vermeye ve idam cezasını geri getirmekten vazgeçmeye bağlı olduğu konusunda ısrar etmeli.

Previous post
117 milyon zeytin ağacı için ‘idam fermanı’
Next post
Tutuklu HDP'li Burcu Çelik çocuğunu yanına istedi