Ana SayfaGüncelBinali Yıldırım açlık grevindeki eğitimcilerden bihabermiş: ‘Cezaevinde mi yatıyorlar?’

Binali Yıldırım açlık grevindeki eğitimcilerden bihabermiş: ‘Cezaevinde mi yatıyorlar?’

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 64 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumunu Başbakan Binali Yıldırım’a söylediğini, Yıldırım’ın ise “Cezaevinde mi yatıyorlar” dediği bilgisini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısında, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın durumunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği bilgisini kurmaylarıyla paylaştı.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre görüşmede Yıldırım’ın, iki ayı aşkın zamandır açlık grevinde olan eğitimcilerden bihaber olduğu ortaya çıktı.

MYK toplantısında, Danıştay’ın 149. kuruluş yıl dönümüne katıldığını ve burada Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Başbakan Binali Yıldırım’la yaşadığı diyalogu anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gülmen ve Özakça’nın durumunu ilkin Kurtulmuş’a anlattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, KHK ile görevlerinden ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında bilgi verdiğini Kurtulmuş’un ise kendisine “Haberdar değilim” demesi üzerine Başbakan Yıldırım’ı gördüğünü ve onun yanına giderek de “Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın” dediğini söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın kendisine “Cezaevinde mi yatıyorlar” diye sorması üzerine “Hayır, 63 gündür açlık grevindeler” dediğini de aktaran Kılıçdaroğlu, Yıldırım’dan da “İlgileneceğiz” yanıtı aldığını anlattı.