Ana SayfaGüncel‘Bir kent kör, sağır, dilsizi oynadı’: Batman’da yüzlerce çocuğa sistematik cinsel istismar

‘Bir kent kör, sağır, dilsizi oynadı’: Batman’da yüzlerce çocuğa sistematik cinsel istismar

HABER MERKEZİ – Batman’da 14 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ve ardından aylardır sistematik olarak fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturmaya ‘gizlilik’ kararı getirilirken, sadece 3 kişinin tutuklandığı ve ‘kentin tanınan isimleri’ olduğu gerekçesiyle birçok failin kefaletle serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

Batman’da 14 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ve ardından aylardır sistematik olarak fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı.

Skandal, çok sayıda erkeğin cinsel istismarına maruz kalan 14 yaşındaki çocukta gebelik oluşması sonrası çocuğun verdiği ifade ile ortaya çıktı.

Maruz bırakıldığı cinsel istismar pek çok kişi tarafından bilinen ve gizlenen çocuk, ifadesinin ardından Sosyal Hizmetler Kurumu’na gönderilerek koruma altına alındı.

Çocuğun ifadesi aracılığıyla Batman’da onlarca çocuğun fuhuşa zorlandığı, yüzlerce erkeğin bunun faili olduğu ve birçok ismin bunu bilmesine rağmen olayı gizlemeye çalıştığı açığa çıkmış oldu.

Gazete Sujin’den Şilan Özhan ve Şehriban Aslan’ın haberine göre çalıştığı iş yerinin sahibi tarafından sistematik olarak fuhuşa zorlanan çocukla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Savcılık tarafından soruşturma dosyasına ‘gizlilik’ kararı getirilirken, şu ana kadar yalnızca 3 kişi tutuklandı.

Durumun Batman’da birçok kişi tarafından bilinmesine rağmen tepki oluşmaması, basına yansımaması ve yalnızca 3 kişinin tutuklanması dikkat çekiyor.

Uyuşturucu çetesiyle bağlantılı

Çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alınan pek çok erkeğin ise ‘kentin tanınan ve paralı nüfusundan isimler olduğu için’ kefaletle serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

İş yeri sahibi tarafından en büyüğünün 17 yaşında olduğu öğrenilen onlarca kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı, bazı kız çocuklarının ise kaçırılarak fuhuşa zorlandığı öne sürülüyor.

Kente hakim olan bu çetenin aynı zamanda yine Batman’da var olan uyuşturucu çetesi ile de bağlantılı olduğu ve bu çocukların uyuşturucuya alıştırılarak kendilerine bağımlı hale getirilmenin amaçlandığı iddia ediliyor.

‘Batman kör, sağır, dilsizi oynadı’

Batman’daki yerel gazete Sonsöz’de çalışan Hatice Türkan, 7 Mayıs’ta yayınladığı yazısında hiçbir dernek ve sendikadan, siyasi parti ya da kadın çalışmalarından olayla ilgili bir açıklama olmadığını öne sürüyor.

Türkan’a göre “Batman adeta kör, sağır ve dilsizi oynadı.”

Türkan’ın konuya dair söyledikleri şöyle:

Biz toplum ne kadar güçlü bir ses çıkarırsa bu tür olayların ardı arkası da o kadar hızlı kesilebilir’ mesajı vermek istedik. Baro ve kadın derneklerine yönelik eleştirileri makalemize taşıdık. Fakat kaleme aldığımız yazılardan sonra baronun konuyla ilgili detaylı bir açıklamanın bize yapmasını beklerken, ne yazık ki baronun istismar olayları karşısındaki savunma ve bize karşı suçlamalarını son yaşanan çocuk istismarı ile ilgili tek satır bile yazmayan başka bir gazetenin sayfalarından okuduk.

Bilgi veren yok!

Konuyla ilgili birçok iddianın yer aldığı Batman’da, kimsenin bilgi vermiyor olması, olayın gün yüzüne çıkmasını da zorlaştırıyor.