Ana SayfaDünyaBrezilya’da protestocular bakanlık binasını ateşe verdi

Brezilya’da protestocular bakanlık binasını ateşe verdi

HABER MERKEZİ – Brezilya’da hakkındaki yolsuzluk iddiaları ortaya çıkan Devlet Başkanı Michel Temer’e karşı on binlerce kişinin katıldığı gösterilerde Tarım Bakanlığı’nın binası ateşe verildi.

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteriler için protestocular sokaklara çıktı.

35 bin kişinin katıldığı belirtilen gösterilerde protestocular, bazı bakanlıkların binalarını tahrip ederken Tarım Bakanlığı’nın binasını ateşe verdi.

Kısa süreli bir yangın sonrasında bina boşaltılırken, Dışişleri Bakanlığı binası ve Devlet Başkanlığı Sarayı’nın çevresi de polis tarafından korumaya alındı.

‘Temer dışarı’ sloganları atan on binlerce kişinin engellenememesi üzerine Savunma Bakanlığı tarafından kent merkezine askeri birlikler gönderildi.

Protestocular, Devlet Başkanı Michel Temer’in istifasını, erken genel seçime gidilmesini ve ekonomik reform planlarının geri çekilmesini talep ediyor.

Temer geçen hafta kendisine yöneltilen yeni yolsuzluk iddialarını reddetmişti. Devlet Başkanı Temer, ülkeyi yolsuzluk skandalıyla ilişkili bir tanığa sessiz kalması için rüşvet vermekle suçlanıyor.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden O Globo, Temer’in siyasetçi Eduardo Cunha’ya rüşvet ödenmesinin gerçekleşmesine izin veren bir ses kaydının olduğunu öne sürüyor.

Brezilya’da kabinenin üçte biri hakkında ise yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yürütülüyor.

Geçtiğimiz yıl seçim öncesinde kamu bütçesine ait verilerde oynamalar yaptığı iddiasıyla görevden alınan sosyalist Dilma Rousseff ise, kendisine karşı ‘parlamento darbesi’ yaptığını savunduğu Michel Temer’in ve hükümetinin sonunun geldiğini söyledi.