Ana SayfaGüncelCHP Parti Meclisi olağanüstü toplandı: Fikri Sağlar’ın disipline sevki görüşülecek

CHP Parti Meclisi olağanüstü toplandı: Fikri Sağlar’ın disipline sevki görüşülecek

HABER MERKEZİ – CHP Parti Meclisi, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disipline sevkini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide ‘tek adam’ olduğunu söyleyen ve olağanüstü kurultay çağrısı yapan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disipline sevkini görüşmek üzere parti genel merkezinde toplandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM’den, Sağlar için “kesin çıkarma” başlığının bulunduğu tüzüğün 70’inci maddesi ile tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi isteneceği belirtiliyor.

Referandum sonrası parti içinde yaşanan tartışmalar son günlerde hız kazanmaya başladı.

Yapılan kurultay çağrılarının ve Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrılarının ardından dün de CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, yönetim görevlerinden istifa etti. Böke parti sözcülüğünün yanı sıra, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Böke’nin bugün yapılacak olan kritik PM toplantısı öncesinde istifa etmesi dikkat çekti. Yaptığı yazılı açıklama dışında şimdilik konuşmayacağını belirten Böke’nin yakın çevresine göre istifa kararı, referandumdan hemen sonra yaptığı “sine-i millet dahil her türlü konuyu tartıştık” sözlerine gelen tekzibe dayanıyor.

Disipline sevki görüşülecek Fikri Sağlar ise konunun gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamada hakkındaki disiplin işleminin “Neden bir havuz medyasına bu beyanatı verdiniz” gerekçesiyle başlatıldığının kendisine söylendiğini belirtmiş ve “Türkiye’de ifade özgürlüğünü savunan bir partide düşüncelerimden dolayı hakkımda disiplin soruşturması başlatılması beni üzdü” demişti.




Önceki Haber
'Şii hilaline' İsrail salvosu ve Suriye’de güvenli bölgeler – ABDULMELİK Ş. BEKİR
Sonraki Haber
Bursa'da yerel gazeteye silahlı saldırı