Ana SayfaManşetCHP’li Aksünger’e göre Fikri Sağlar ‘büyük ihtimalle ihraç edilecek’

CHP’li Aksünger’e göre Fikri Sağlar ‘büyük ihtimalle ihraç edilecek’

HABER MERKEZİ – CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında ihraç talebiyle disipline sevk kararının alındığı toplantıda yaşananları anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “İhraç kararı çıkar demek şimdiden mümkün değil ancak, büyük ihtimalle ihraç çıkar gibi görünüyor” dedi.


HABER: ALTAN SANCAR


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na  ‘tek adam’ eleştirisi yapan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ı disiplin kuruluna sevk etme kararının alındığı Parti Meclisi toplantısında yaşananları Gazete Karınca’ya değerlendirdi.

Aksünger, toplantıda PM üyelerinin büyük çoğunluğunun Sağlar’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan “özür dilemesi” gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.  Parti içerisinde son günlerde yaşanan tartışmaların “dışarıdan desteklendiği”  fikrinin ortaya çıktığını belirten Aksünger şunları söyledi:

Karışıklık dışarıdan destekleniyor

Toplantıda oldukça demokratik konuşmalar gerçekleştirildi. PM toplantısına katılan tüm arkadaşlarımız kendi görüşlerini ifade etti. Ayrıca genel başkanımızın da bu konuda oldukça üzgün olduğu belliydi. Genel başkanımızın oldukça duygusal bir süreç yaşadığını ve kırılmış olduğunu belirtebilirim. Toplantıda tüm PM üyelerinin partinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi noktasında hem fikir olduklarını gözlemledik. CHP’nin yaşanan süreci çok iyi yönettiğini, ortaya çıkan karışıklığın da dışarıdan desteklendiği tarzında yaklaşımlar mevcuttu.

Fikri  Bey’in durumu ile ilgili toplantımızda bir özür durumu da ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın neredeyse tamamı ‘Madem böyle bir yanlış yapıldı, genel başkanımızdan özür dilenmeli ve durum basına anlatılmalı’ görüşünü dile getirdi. Çünkü yaşananlar ilk andan tekzip edilseydi tartışmalar bu noktaya gelmeyebilirdi. Fikri Bey de kendisine göre bir özür konuşması yaptı. Kaldı ki konunun ilk açıldığı anda da yaşananların yanlış olduğunu dile getirdi. Fikri Bey, aynı zamanda Akşam Gazetesi’nde yayınlanan ‘tek adam’ konusunu kendisinin söylemediğini, söylemediği şeylerin yazıldığını dile getirdi.

‘Büyük ihtimalle ihraç çıkar’

İhraçla ilgili kararı Yüksek Disiplin Kurulu’nun vereceğini hatırlatan Aksünger, şimdiden “İhraç çıkar” demenin mümkün olmadığını fakat büyük ihtimalle ihraç kararının çıkacağını söyledi.

Aksünger şu ifadeleri kullandı:

Bundan sonraki kararı Yüksek Disiplin Kurulu verecektir. İhraç kararı çıkar demek şimdiden mümkün değil ancak, büyük ihtimalle ihraç çıkarı gibi görünüyor. Kurumlarımız birbirinden bağımsız ve şu aşamada ne dersem etkileme olabilecektir. Ancak PM’de ihraç talebi oylandığı için, böylesi bir psikolojinin bazı şeyleri etkileyebileceğini düşünüyorum.

Sağlar’ın disipline sevk kararının gündeme gelmesinin ardından bazı CHP’liler ise karara tepki göstermişti. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “İnsanlar fikirlerini açıkladı diye disiplin sopası ile korkutulmamalı. Disiplin sürecinin devreye girmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum” demişti.

  CHP’li Fikri Sağlar ihraç talebiyle disipline sevk edildi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump ile medya arasındaki gerilim sürüyor: Reklamını yayınlamadılar
Sonraki Haber
FRANSA SEÇİMİ | Macron, Fransa’nın 8. Cumhurbaşkanı oldu