Ana SayfaGüncelCHP’li Fikri Sağlar ihraç talebiyle disipline sevk edildi

CHP’li Fikri Sağlar ihraç talebiyle disipline sevk edildi

HABER MERKEZİ – Olağanüstü toplanan CHP Parti Meclisi, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disipline sevk edilmesine karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na  ‘tek adam’ eleştirisi yapan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disipline sevkini görüşmek üzere parti genel merkezinde toplanmıştı.

Toplantıda Sağlar’ın kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararı çıktı. Karar 19’a karşı 38 oyla alındı.

Toplantıda Sağlar’ın Akşam gazetesindeki manşetin yanlış olduğunu, açıklamalarının dışında bazı ifadelerin yer aldığını yinelediği ve ‘daha kendimi savunamadan disiplin sürecinde buldum’ ifadelerini kullandığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ise açılış konuşmasında Fikri Sağlar’ı kastederek bir tekzip beklediği ama düzeltme yapılmaması nedeniyle bu noktaya gelindiğini söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ‘partiyi tartıştırmam’ sözlerini de yinelediği belirtildi.

Kararın ardından Yüksek Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki günlerde Sağlar’dan savunma isteyeceği belirtiliyor.

Sağlar disipline sevkinin gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamada hakkındaki disiplin işleminin “Neden bir havuz medyasına bu beyanatı verdiniz” gerekçesiyle başlatıldığının kendisine söylendiğini belirtmiş ve “Türkiye’de ifade özgürlüğünü savunan bir partide düşüncelerimden dolayı hakkımda disiplin soruşturması başlatılması beni üzdü” demişti.

  Kılıçdaroğlu yine 'kapı önüne koyarım' dedi, Sağlar Tweet'le yanıt verdi: 'Korkmuyorum'
  Selin Sayek Böke: CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü'nden istifa ettim



Önceki Haber
Sıla Abalay Ardahan'da toprağa verildi: Mezarına karanfil bırakmak isteyenler gözaltına alındı
Sonraki Haber
Trump ile medya arasındaki gerilim sürüyor: Reklamını yayınlamadılar