Ana SayfaManşetCHP’li Şeker: Fikri Sağlar için disiplin sürecini doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum

CHP’li Şeker: Fikri Sağlar için disiplin sürecini doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum

HABER MERKEZİ – CHP MYK’nin, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılması talebini değerlendiren partinin İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “İnsanlar fikirlerini açıkladı diye disiplin sopası ile korkutulmamalı” dedi ve ekledi: “Disiplin sürecinin devreye girmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum.”


ALTAN SANCAR


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker, partisinin MYK toplantısında Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasının talep edilmesi hakkında Gazete Karınca’ya değerlendirmelerde bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için disiplin soruşturması talep edilmesini doğru bulmadığını belirten Şeker, “CHP olarak demokratik bir parti isek, insanlar fikirlerini açıkladı diye disiplin sopası ile korkutulmamalı” dedi.

Sağlar’a disiplin soruşturması talebini kabul etmediğini de dile getiren Şeker, firiklerin yarıştırılması gerektiğini belirtti.

Şeker sözlerini şöyle sürdürdü:

Kararı doğru bulmuyorum, çünkü CHP olarak demokratik bir parti isek, insanlar fikirlerini açıkladı diye disiplin sopası ile korkutulmamalıdır. Bizler diktaya gidişi engellemeyi ancak sevgi ve barış çerçevesinde fikirleri yarıştırarak başarabiliriz; çünkü fikirleri cezalandırarak varabileceğimiz bir nokta yoktur.

CHP Olağan Kurultayı’na ilişkin süreç zaten başlamış durumda ve en erken 16 Ocak civarında olağan kurultay gerçekleştirilecektir. Buna ilişkin olarak da görüşlerini açıklayan Fikri Sağlar, anlayış değişikliğinin gerektiğini ve bir kadronun partiyi yönetmesinin gerekli olduğunu dillendirdi. Bu açıklamalar karşısında disiplin sürecinin devreye girmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum.

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar geçtiğimiz günlerde Akşam gazetesine konuşmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide ‘tek adam’ olduğunu şu sözlerle savunmuştu:

Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında ‘tek adama karşıyız’ propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu! Bu şuna benziyor; kadına şiddete karşı çıkıyorsun. Eylemler yapıyorsun ama eve gidip karını dövüyorsun.

CHP’li Sağlar ayrıca olağanüstü kongreye gidilmesini istemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün yaptığı açıklamada partide olağanüstü kurultay isteyenlere rest çekerek “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” demişti.

CHP liderinin bu açıklaması ile Fikri Sağlar’ı işaret ettiği yorumları yapılmıştı.

Bugün ise CHP MYK, Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talep etmişti.

CNN Türk’te konuşan Sağlar, karardan ‘üzüntü duyduğunu’ söylerken, “Kavga etmiyorum, düşüncelerimi söylüyorum” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” sözlerine de göndermede bulunan Sağlar, şunları ifade etmişti:

Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Ben yurttaşlar için mücadele ettim. Kapının önüne konulacak birisi değilim. Benim söylemek istediğim basit: Yeni bir yapı ortaya çıkması gerekiyor.

Previous post
🎵 | Gaye Su Akyol'dan 'Anlasana Sana Aşığım'a klip
Next post
Fed faiz oranına dokunmadı