Ana SayfaGüncelCHP’li Tekin’e göre partide yaşananlar ‘hükümetin tuzağı’: Arkadaşlarımız şikayetlerini yanlış yere söyledi

CHP’li Tekin’e göre partide yaşananlar ‘hükümetin tuzağı’: Arkadaşlarımız şikayetlerini yanlış yere söyledi

HABER MERKEZİ – Parti içinde yaşanan krizi değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Hükümet ne zaman sıkışsa CHP’de bir gedik açılıyor, yaşananlar hükümetin tuzağıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, parti içinde yaşanan krizi ve Selin Sayek Böke’nin istifasına ilişkin CNN Türk yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Parti içinde yaşananları “hükümetin tuzağı” olarak nitelendiren Tekin, “Arkadaşlarımız şikâyetlerini yanlış yere söyledi. Hükümet ne zaman sıkışsa CHP’de bir gedik açılıyor, yaşananlar hükümetin tuzağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “tek adam” eleştirisinde bulunan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın açıklamalarına da değinen Tekin, “Kılıçdaroğlu keşke tek adam olabilseydi. Yıllarca beraber çalıştık. En çok ben eleştirdim kendisini. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan daha hoşgörülü bir genel başkanla çalışmadım” dedi.

Tekin CHP’nin HDP ile ittifak yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu ise “Herhangi bir siyasi partiyle CHP’nin ittiffak yapması söz konusu değil” diye yanıtladı.

Tekin, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını ister misiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını tabi ki arzu ederim ama ‘Hayır’ sadece yüzde 26’nın talebi değil. Partimiz için de o kadar değerli isimler var ki.

Tekin’in değerlendirmelerinden bazı bölümler şöyle:

Ben önce şunu söylemek istiyorum. Yüzde 55, benim kişisel düşüncem, bana göre daha fazla olan, demokrasi mücadelesinde saf tutan, direnç gösteren ve her türlü baskıya boyun eğmeyen bütün seçmenlerimden özür diliyorum. CHP adına söylüyorum. Yüzde 55’in beklentisi hukum mücadelesinin sonuna kadar götürmektedir. El bette sürüyor. Sonuna kadar da sürecek. Adalet kutup yıldızı gibidir. O hep yerinde döner. Biz kutup yıldızına kadar gitmek zorundayım.

‘Genel başkan olmak isterim’

CHP’de genel başkan gazetelerden hiç belirlenmedi. Örgüt karar verir. Bütün dönemlerde böyle olmuştur. Ben de CHP Genel Başkanı olmak isterim. Geçmiş dönemlerde CHP’ye en kötü hakaretleri edenlerin CHP’yi dizayn etmesine parti örgütü izin vermez.

Parti içindeki meseleye gelince. Ben zaman zaman geride kalmışımdır. Ben Kılıçdaroğlu’nun tek başına yanında oldum. Partim bana ne görev verirse yaparım.




Önceki Haber
🎬 | Christopher Nolan’ın filmi 'Dunkirk'ten yeni fragman
Sonraki Haber
FRANSA SEÇİMİ | Femen’den aşırı sağcı Le Pen’e protesto