Ana SayfaGüncelCHP’li vekillerden çağrı: OHAL’de volta atın diyoruz

CHP’li vekillerden çağrı: OHAL’de volta atın diyoruz

HABER MERKEZİ – Aralarında Mustafa Balbay ve Veli Ağbaba’nın olduğu CHP’li vekiller, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından Yüksel Caddesi ve çevresinde devam eden ablukaya dikkat çekmek amacı ile Yüksel Caddesi’nden Güven Park önüne kadar ‘volta atma’ eylemi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan oluşan bir heyet Yüksel Caddesi ve çevresinde devam eden ablukaya dikkat çekmek amacı ile Yüksel Caddesi’nden Güven Park önüne kadar ‘volta atma’ eylemi yaptı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen ve buna karşı açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından eylemlerini sürdürdükleri İnsan Hakları Anıtı ve çevresi polis tarafından ablukaya alınmıştı.

‘Volta atma eylemi’

CHP’li milletvekilleri anıt ve çevresinde devam eden ablukaya dikkat çekmek amacı ile dün oturma eylemi ve ‘volta atma eylemi’ düzenlemişti.

CHP’li vekiller akşam saatlerinde tekrar Yüksel Caddesi’ne gelerek düzenledikleri basın açıklaması ile eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Açıklama devam ederken çevredeki ablukayı genişleten ve vatandaşların açıklamayı izlemesine izin vermeyen polis, çevrede bekleyenleri uzaklaştırdı.

Polislerin uzaklaştırma çabalarına vatandaşlardan ‘Milletvekillerinin açıklamasını izleme hakkımız var’ diyerek tepki gösterdi.

CHP adına açıklama yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gülmen ve Özakça’nın OHAL’in dünyada duyulmasını sağladıklarını belirterek, barışçıl tüm eylemlere destek vereceklerini belirtti.

‘OHAL’de volta atın diyoruz’

OHAL’i volta atarak protesto edeceklerini belirten Ağbaba, tüm Türkiye’de ‘OHAL’de volta at’ eylemlerinin düzenlenmesi çağrısında bulundu. Ağbaba açıklamalarını şöyle sürdürdü:

AKP döneminde beslenen ve büyüyen, devleti ele geçiren ve geçmişte AKP ile işbirliği yapan bir örgüt 15 Temmuz’da bir darbe girşiminde bulundu. Darbeye karşı çıkılan TBMM devredışı bırakılarak, 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi. Başbakan OHAL’i FETÖ ile mücadele için ilan ettiğini belirtti, ancak gördük ki OHAL muhalifler ile mücaeleye dönüştü. Şimidye kadar 4811 akadmeisyen ihraç edildi, 40’a yakın insan intihar etti ve 150 bine yakın memur ihraç edildi, onlarca gazete ve dernek kapatıldı. OHAL artık muhaliflerle ve devlet içindeki AKP’li olmayan insanlarla mücadeleye dönüştü.

‘OHAL’i dünyaya Gülmen ve Özakça duyurdu’

OHAL’in en olduğunu dünyaya İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapan iki insan duyurdu. Bu insanlar sayesinde dünya AKP’nin gerçek yüzünü gördü. Bu insanlar sayesinde OHAL gündeme gelmeye başladı. Bizler CHP olarak daima hukuk ve adaleti savunduk, bugün de burada aynı şeyi savunuyoruz. Bizlerin mücadelesi adalet ve demokrasi mücadelesidir.

Bugünden sonrada her türlü barışçıl mücadeleye destek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.
12 Eylül’de sokağa çıkma yasağı vardı, bugün de sokağa girme yasağı var. Burada esnafı mağdur edenin AKP olduğunu biliyoruz ve kınıyoruz. Polis ve emniyet güçlerinin buradan çekilmesini ve bu işgale son vermelerini istiyoruz. Bizler bugün Yüksel Caddesi’nden Güvenpark’a volta atacağız. Buradan tüm Türkiye’deki yurttaşlarımıza da çağrı yapıyoruz ve OHAL’de volta atın diyoruz.

‘İşimizi geri istiyoruz’ diyen iki kişi gözaltına alındı

CHP’li milletvekillerini açıklamalarını tamamlayarak Güven Park’a yürümeye başladığı sırada ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganı atan iki kişi polisler tarafından gözaltına alındı.

Milletvekilleri, Yüksel Caddesi’nden Güven Park önüne geçerek burada uzun bir süre volta attı.