Ana SayfaGüncel‘Ciddi bir yanlış anlaşılma var’ diyen Erdoğan’dan Bahçeli’ye: Bana göre seni yanılttılar

‘Ciddi bir yanlış anlaşılma var’ diyen Erdoğan’dan Bahçeli’ye: Bana göre seni yanılttılar

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘FETÖ’nün siyasi ayağı” ve ‘damat tahliyesi’ konusundaki sözlerinin muhatabının MHP lideri Devlet Bahçeli olmadığını söyledi. “Bana göre birileri sayın Bahçeli’yi yanlış yönlendirdi, yanılttı” diyen Erdoğan, sözlerinin asıl muhatabının ise “ana muhalefetin başındaki zat” olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘FETÖ’nün siyasi ayağı” ve ‘damat tahliyesi’ eleştirilerine isim vermeden tepki göstermişti.

Erdoğan’ın “Yargıyla alakalı bir konu. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil” şeklindeki açıklaması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiştir” ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesini işaret ederek tepkisini dile getirdiği sözlerinin ardından gelmişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin muhatabının MHP lideri Bahçeli olmadığını söyledi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın aktardığına göre Brüksel dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Açıklamalarımın muhatabı sayın Bahçeli değildi. Bana göre birileri sayın Bahçeli’yi yanlış yönlendirdi, yanılttılar gibi geliyor. Çünkü ne benim ifadelerim içerisinde Bahçeli’nin adı geçiyor, ne de onunla ilgili orada en ufak bir ifade var. Tam aksine, ana muhalefetin başındaki zatın yanlışlarını pazara çıkaran bir cevap bu. Ona yönelik idi. Çünkü, şu anda ben partimin başındayım. Partimle ilgili herhalde bir cevap verme yetkim var. Bu konuda da, FETÖ’ye karşı bu denli kararlı bir duruş sergileyen, adeta savaş açmış birisi olarak, eğer partimizin içinde böyle birisi varsa, bunu bize tevsik (kanıtlamak) edin, biz bunu bir dakika partimizde tutmayız, göndeririz.

Ama kalkıp partimizle alakalı olmayan, İstanbul Belediye Başkanı’nın damadıyla alakalı bir konu. Şimdi bir defa, onun partimizi siyasi temsil yetkisi var mı, yok. Öbür taraftan yargı onu denetimli serbestlikle bırakmış. Bu yargıyla alakalı bir konu. Onun üzerinden bir siyasi rant devşirme yoluna gitmek bizi üzer. Bu konuda da herhalde sessiz kalmamak gerekir.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel ziyareti öncesi yaptığı açıklamada “AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar” demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri MHP lideri Bahçeli’nin eleştirilerinin ardından gelmiş ve sözlerin Bahçeli’ye yönelik olduğu yorumları yapılmıştı.

Öyle ki MHP lideri de Erdoğan’ın sözlerini üstüne alınmış ve Twitter’dan verdiği yanıtta “Üzücü ve üslup açısından sorunlu açıklamaları cevapsız kalmayacaktır” demişti.