Ana SayfaKadınCumartesi Anneleri için ‘Anneler Günü’: Bir gün adalet gelir, çocuklarımızın kokusunu duyarsak kutlarız

Cumartesi Anneleri için ‘Anneler Günü’: Bir gün adalet gelir, çocuklarımızın kokusunu duyarsak kutlarız

HABER MERKEZİ – Anneler Günü’nün kendileri için buruk geçtiğini söyleyen Cumartesi Anneleri, “Biz annelere bu acıları yaşatanlar ceza aldığında, adalet geldiğinde, çocuklarımızın kokusunu duyarsak biz o zaman belki kutlarız; ama yaralıyız” diyor.

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan ‘Anneler Günü’ bu yıl 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

1995 yılından bu yana  Taksim Galatasaray Meydanı’nda  gözaltına alınarak kaybedilen çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin akıbetini soran Cumartesi Anneleri ise bu yıl da Annele Günü’nü buruk karşılıyor.

Kayıplarının faillerin yargılanması için mücadele eden Cumartesi Anneleri, Anneler Günü’nün  kendileri için anlamsız olduğunu söylüyor.

“Sevdiklerimizin eli bize uzanmıyor”

21 Mart 1995 yılında gözaltına alındıktan 5 gün sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak, “Bizim annelerimiz Anneler Günü’nü acıyla geçiriyor. Galatasaray’daki anneler için böyle günler çok daha zor. Bizim sevdiklerimizin eli bize uzanmıyor, sesi kulağımıza değmiyor” diyor.

“Yaralarımızla çocuklarımızın yaralarını birleştirebiliriz”

dihaber’e konuşan Ocak, ‘Anneler Günü’nde çocuklarını kaybedenleri koruyanların yalanlarının daha da büyüdüğünü’ söylüyor. Ocak şunları belirtiyor:

Biz annelere bu acıları yaşatanlar ceza aldığında, adalet geldiğinde, çocuklarımızın kokusunu duyarsak biz o zaman belki kutlarız; ama yaralıyız. Anneler Günü’nde, yaralarımızla, çocuklarımızın yaralarını birleştirebiliriz sadece. O meydanda birlikte diz çürüttüğüm arkadaşlarıma sarılıyorum.