Ana SayfaGüncelcumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tutuklandı

cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tutuklandı

HABER MERKEZİ – 3 gündür gözaltında tutulan Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haberde, ‘İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti’ başlığını kullandığı gerekçesiyle 3 gün önce evine yapılan polis baskını ile gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet’e yönelik soruşturmayı da yürüten savcı Yasemin Baba tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Güven, “örgütü propagandası” ve “kişinin hatırasına hakaret” iddiasıyla suçlanmıştı.

Güven, savcılık ifadesi için bugün adliyeye sevk edildi.

Güven, basın suçları soruşturma bürosundan savcı Celal Sarıdere’ye verdiği ifadenin ardından ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla tutuklama istemiyle İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, Oğuz Güven’in tutuklanmasına karar verdi.

Güven’in savcılık ifadesi şöyle:

Trafik kazalarına ilişkin haberlerde ‘TIR biçti, kamyon biçti’ deyimi çok sık kullanılmaktadır. Bunda hiçbir kötü niyet yoktur. Şu da hatırlanmalıdır ki günlük attığımız tweet sayısı 200-300 arasıdır. Bu da ayda 6-9 bin ya da 100 bin tweet demektir. Bu kadar çok sayıda tweet ve internet medyasındaki rekabetin getirdiği acelecilikte böyle yanlışlıkların olabileceği göz önüne alınmalı. Merhum başsavcının ilk FETÖ iddianamesini hazırlayan başsavcımız olması daha da acele etmemize neden olmuştur. Hiçbir suç işleme amacımız yoktur. Tüm haberlerimize bakıldığında merhum başsavcıya ilişkin en ufak kötü niyetimizin olmadığı ortaya çıkmaktadır.