Ana SayfaGüncelCumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Güven’e ‘örgüt propagandası’ suçlaması

Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Güven’e ‘örgüt propagandası’ suçlaması

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesi internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in “örgütü propagandası” ve “kişinin hatırasına hakaret” iddiasıyla suçlandığı ve soruşturma kapsamında gözaltı gerekçesi yapılan haberi paylaşan 32 kişinin arandığı öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haberde, ‘İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti’ başlığını kullandığı gerekçesiyle dün evine yapılan polis baskını ile gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre gözaltı süresi yedi gün uzatılan Güven hakkındaki soruşturmayı, Cumhuriyet’e yönelik soruşturmayı da yürüten savcı Yasemin Baba başlattı.

Cumhuriyet’in Twitter hesabı ve diğer Twitter kullancıları da soruşturma kapsamında olduğu belirtilirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Celal Sarıdere, habere yorum yapan 32 kişinin de açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesini istedi.

[irp posts=”34266″ name=”Cumhuriyet.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı”]