Ana SayfaGüncel‘Deliller yok ediliyor’: Aladağ’daki yurt dava görülmeden yıkıldı

‘Deliller yok ediliyor’: Aladağ’daki yurt dava görülmeden yıkıldı

HABER MERKEZİ – Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yurdun katliamın ilk duruşmasından önce yıkıldığı ortaya çıktı. Ailelerin avukatı Can Atalay, bu yıkımın delillerin yok edilmesi anlamına geldiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım Salı akşamı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmiş, 24 öğrenci ise yaralanmıştı.

Yurt katliamıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Katliamın yaşandığı yurdun ise geçen hafta yıkıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet’e konuşan Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri ve ailelerin avukatlığını üstlenen Can Atalay, bir binanın ancak belediyenin izniyle yıkılabileceğini belirterek, dava dosyasında böyle bir belgenin bulunmadığını ifade etti.

Yargılama aşamasında binada bilirkişi incelemesine ihtiyaç duyulabileceğini vurgulayan Atalay, ‘İlk duruşması yapılmadan ve dosya kapsamında bir karar verilmeden yurt binası yıkıldı’ dedi.

‘Deliller yok ediliyor’

Bu yıkımın delil yok etme anlamına geldiğini belirten Atalay, şunları söyledi:

Yangının gerçekleştiği andan itibaren Süleymancılar her türlü imkan ve fırsatı kullanarak çocuklara ve ailelere baskı kurmaya ve delil karartmaya çalıştı. Savcılık kapısında çocuklara ve ailelere baskı kuruldu. Geçen 15 gün boyunca Süleymancılar köy köy dolaşıp para teklif edip göz korkutmaya çalışarak ailelerin şikayetten vazgeçmesini sağlamaya çalıştılar. Simdi eşi görülmemiş bir adıma da imza attılar. İlk duruşması yapılmadan ve dosya kapsamında bir karar verilmeden yurt binası yıkıldı. Dava dosyasında yıkıma ilişkin bir karar bulunmuyor.